Kadir Gecesi’nde binlerce kişi Eyüpsultan’da bir araya geldi

Kadir Gecesi’nde binlerce kişi Eyüpsultan’da bir araya geldi

İslam dünyasının Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra dördüncü önemli merkezi sayılan Eyüpsultan, Kadir gecesinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen Müslümanların akınına uğradı.

Ramazan ayının içerisinde bulunan, bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini Eyüpsultan’da geçirmek isteyen vatandaşlar, Eyüp Sultan Türbesi’nde dualarını edip, akşam ezanının okunması ile oruçlarını açtılar.

Teravih namazı öncesi, Eyüpsultan Camii imam hatiplerinden Kuran-ı Kerim tilaveti ve sohbet dinleyen vatandaşlar ardından teravih namazı ile geceyi taçlandırdı. Topluca edilen dualara hep bir ağızdan “âmin” denildi.

Tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni kutlayan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, “Her yıl olduğu gibi bu sene de binlerce Müslüman, bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi’nde İstanbul’un manevi kalbi olan Eyüpsultan’da buluştu. Kur’an- ı Kerim’in indirilmeye başlandığı dua ve tövbelerin kabul edildiği Kadir Gecemiz mübarek olsun. Rabbim; birlik, beraberlik, bereket ve sağlıkla geçireceğimiz güzel günler nasip etsin. Kadir Gecesi’ndeki dualarınızda bizleride unutmayın” dedi.

vrr9ltix6hytush7nuegokx3.jpg

qjgybrw0gclmdeamefjzy9wk.jpg

9pesjdohyxkbng6abltzhf1z.jpg

nb4zai6oefbku3yv7yzq2arl.jpg

phsftc1kmlvpe7io4zyj8ndI.jpg

7nrc5kloozwf2xpmdgjqu0wg.jpg

1z4uyhmbvze9qbrvwwojohcg.jpg

ubgnp4svosrkltyhxq6l8vqf.jpg

pfbu81Ihlmznpe47zg50alcr.jpg

5btj3gahukmoefc4x2ya01kq.jpg

tcveevwfgo6lkd9pcuIalmxi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.