KAFTANCIOĞLU’NDAN AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNE ZİYARET

KAFTANCIOĞLU’NDAN AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNE ZİYARET

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partisinin “3600 ek gösterge” çalışmaları kapsamında, pandemi sürecini sağlık çalışanları ile değerlendirmek,

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partisinin “3600 ek gösterge” çalışmaları kapsamında, pandemi sürecini sağlık çalışanları ile değerlendirmek, sağlık çalışanlarının ve Aile Sağlığı Merkezleri'nin sorunlarını dinlemek üzere Eyüpsultan'daki Güzeltepe Aile Sağlığı Merkezi’ni ziyaret etti. Kaftancıoğlu, "CHP olarak bizler sadece sağlık çalışanlarının değil bütün kesimlerin sorununu insancıl bakışla nasıl çözeriz ile ilgili inanın gece gündüz mesai harcıyoruz. Bunu hep beraber başaracağız" dedi.

CHP İstanbul Başkanlığı, “3600 ek gösterge” çalışmaları kapsamında İstanbul’daki tüm aile sağlığı merkezlerini ziyaret edecek.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bu kapsamda; CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş, CHP İstanbul İl Sağlık Komisyonu Başkanı Ahmet Gürbüz ve komisyon üyeleri ile birlikte Eyüpsultan'daki Güzeltepe Aile Sağılığı Merkezi'ni ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Kaftancıoğlu, pandemi döneminde çok fazla sayıda ölümün önüne geçilmesinin sağlık çalışanlarının gayreti sayesinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Pandemi süreçleri, süreç nasıl yönetir, bilinmesine rağmen yapılmıyor olması aslında siyasi bir tercih. Sağlık çalışanlarının yaşadığı bütün sorunlar birdenbire sihirli değnekle değil ama zaman içinde düzgün bir planlama ve süreçle yoluna koyulabilir. Hem bir siyasetçi olarak hem bir hekim olarak söyleyebileceğim ve beni geleceğe dair umutlandıran tek şey bu. Sorunları nasıl çözüleceğini biliyoruz."

"SORUNLARINIZI TAKİP ETMİYORUZ, HİSSEDİYORUZ"

Kaftancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP olarak bizler sadece sağlık çalışanlarının değil bütün kesimlerin sorununu insancıl bakışla nasıl çözeriz ile ilgili inanın gece gündüz mesai harcıyoruz desem yeridir. Sorunlarınızı gerçekten biliyoruz. Takip ediyoruz demeyeceğim çünkü hissediyoruz. O sorunları çözmek için insan odaklı bir çözümü nasıl ortaya koyabiliriz diye çalışıyoruz ve bunu başaracağız. Hep beraber başaracağız."

"GERÇEK VEFAT SAYILARI AÇIKLANANIN 2 BUÇUK MİSLİ"

Pandemi süreciyle alakalı değerlendirmelerin de yapıldığı ziyarette, İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Recep Koç, şunları söyledi:

"Her gün bir uçak düşürüyoruz. Bir uçak düşse bir ay yankısı olur ama her gün bir uçak düşürüyoruz. Hiç yankı yok. Bir şey yok. Tepki yok. Vatandaşta bir kanıksama var. Zaten Bakanlığın da istediği bu. Vatandaş bunu kanıksasın. Ses çıkartmasın, tepki vermesin. Şu anda sabit, o da sabit nasıl oluyor bilmiyoruz, neredeyse iki aydır hep otuz bin vakalarda, yirmi sekiz bin, otuz bin, vefatlar yüz yetmiş, iki yüz, iki yüz yirmi, o civarlarda hiç oynamıyor. Yükselmiyor, düşmüyor. Yani tabii vefatların baştan beri, bir buçuk yıldır biz o konuda TTB olarak da İBB'de de zaten çalışmalar yapıldı. Gerçek rakamlar olmadığına inanıyoruz. Gerçek rakamlar onun en az iki, iki buçuk misli. Vakalarında nasıl toplandığını bilmiyoruz. Bakanlık bazen gerçekten iki sayıyı toplayamıyor. Bazı tablolarda bile, toplamalarda bile hata yapan bir Bakanlık var. Verileri bilmiyoruz, gerçek veriler ne oldu ne bitti. Kör dalış böyle uğraşıyoruz."

Aile Hekimi Emrah Kırımlı ise "Biz cebimizden 250 lira verip paket maske aldık kendimizi koruyalım diye. Mart'ta salgın rehberleri çıktı. Aile Sağlığı Merkezi’nin nasıl çalışacağına dair rehberi Haziran’da yayınladılar" dedi.

"ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA MAAŞ ALAN DOKTOR VAR"

Başka bir Aile Hekimi ise doktorların maaşlarının düşük olduğuna vurgu yaparak "Asgari ücretin altında maaş alan doktor var diyoruz. Gerçekten de var yani. Bordosu 2 bin 700 liraydı haziran ayında. Çünkü raporlu olduğu için maaşı kesildi. Bunu topluma anlatmak da kolay olmuyor. Kimseye anlatmak da kolay olmuyor. Siyasiler ‘Dört bin lira asgari ücret olsun’ diyor. Onun altında maaş alan ebe, hemşire o kadar çok ki Türkiye’de. Yani bir sorduk arkadaşlara, bordronuzu gönderin diye 3 bin, 3 bin 500" diye konuştu. 

"SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN VERDİĞİ SAYILAR İLE BİZDEKİ SAYILAR AYNI DEĞİL"

Ziyaret esnasında konuşan sağlık emekçisi bir hemşire ise şunları söyledi:

"Pandemi sürecinde en çok yıpranan grup biz olduk hekimlerimizle birlikte. Aşılar konusunda belli bir saate birden fazla hastaya randevu verildi. Kapının önü tıklım tıklımdı. Hekimlerimizden yardım isteyerek aşıları yapmaya çalıştık ama yetişilmiyor. Hastaları ortaklaşa aramaya çalıştık, ekip işi diyerek ama Sağlık Bakanlığı’nın verdiği sayıyla bizdeki sayı birbirini tutmadı ve bize bunu gerekçe göstererek ek ödeme yapmadılar. ‘Siz sayınızın tamamını yapmamışsınız’ diyerek ödeme yapmadılar. Biz doktorumuzla kontrol ediyoruz, ‘Tüm hastaları aşı yaptık’ diyoruz ama oradaki sayı farklı çıkıyor."

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.