KAĞITHANE BELEDİYESİ İŞÇİLERİ %120'YE VARAN ZAM ALDI

KAĞITHANE BELEDİYESİ İŞÇİLERİ %120'YE VARAN ZAM ALDI



Kağıthane Belediyesi’nin üyesi olduğu Mahalli İdareler Kamu İş Sendikası ve Hizmet-İş Sendikası ile yaptığı görüşmeler sonrasında işçi personelin 1 Temmuz 2022 - 30 Haziran 2024 arasındaki dönemi kapsayacak iş sözleşmesi taraflar arasında imzalandı.

Kağıthane Belediyesi’ne bağlı Kağıthane Turizm Personel ve İnşaat A.Ş. çalışanlarını kapsayan sözleşme gereği, işçilerin ücret ve sosyal haklarında iyileştirmeler yapıldı. Sözleşmeye göre birinci yıl işçilerin ücretlerine % 80; yan ödemeler ve ikramiyeler ile birlikte de %120’ye yakın zam almış oldu. Sözleşmeye göre ikinci yıl için ise enflasyon oranında zam yapılacak.

Kağıthane Belediyesi'nde 29 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi törenine Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Levent Dirice, Hizmet-İş İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Canpolat, Hizmet-İş İstanbul 1 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Birol Sayar, Hizmet-İş İstanbul 1 No’lu Şube Denetleme Kurulu Üyesi Aytekin Akpınar, işyeri temsilcileri, MİKSEN Genel Sekreteri Av. Zekeriya Sancı, MİKSEN Genel Sekreter Yardımcısı İdris Kayıcı ile belediye ve sendika temsilcileri katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.