KAĞITHANE BİR YILDA ÜÇ MEYDAN KAZANDI

KAĞITHANE BİR YILDA ÜÇ MEYDAN KAZANDI



Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'in seçim öncesi sözünü verdiği Meydan projesi, ilçede üç farklı noktada hayat buldu. İlki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Merkez Mahallesi Meydanı'na geçtiğimiz ay Emniyetevleri'ndeki Bosna Hersek Meydanı da eklendi. Kağıthane'nin üçüncü meydanı olacak Cendere Caddesi'ndeki Hükümet Konağı Meydanı'nda da çalışmalar tamamlanmak üzere.

Osmanlı döneminde Lale Devri'ne ev sahipliği yapan ve geçmişi antik çağlara kadar uzanan Kağıthane'de birçok tarihi eser bulunuyor. Meydan projesi kapsamında bölgedeki tarihi eserler de bir bir restore edilerek geleceğe kazandırıldı. Tarihi Süvari Karakolu restore edilerek kitap kafe ve turizm ofisi olarak hizmet verecek. Hükümet Konağı Meydanı'nda bulunan II. Abdülhamid Han Çeşmesi'nin de restorasyonu tamamlandı.

Bölgedeki çalışmaları yerinde inceleyen Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin; '' İlçemize bir yıl içinde üç yeni meydan kazandırdık. Bu üç meydanın toplam alanı yaklaşık 100 bin m2'yi buluyor. Şehrin merkezinde 100 bin m2 alana binlerce ağaç, yüzbinlerce bitki çeşidi diktik. Spor ve yürüyüş alanları kazandırdık. Kaldırımları dekoratif doğal taşlarla süsledik. Akıllı şehir mobilyaları kullanarak dinlenme alanları oluşturduk. Tasarruflu aydınlatma sistemleri ile akşamları da kullanılabilir sosyal alanlara dönüştürdük. Yakında üçüncü meydanımızı da açmaya hazırlanıyoruz. İstanbul'umuza hayırlı olsun.'' dedi.

mkvuxzp24ynrfeexgdkbdzuy.jpg

0bt4p3owieceyoubhfspscmg.jpg

fdp1nthakeIzvaobwubpicgw.jpg

9f6qfrriopao4yvandk3ex5w.jpg

6ggxw3cneiof1b8doI7kvpvr.jpg

ylg0utebg9j7zmxIjhpu5rvk.jpg

1venhefmpg4js9ucmbi86w3n.jpg

crkwqz6azmIds92jdonvlbu5.jpg

irm2xjI1y3xnroelsd0vwy9h.jpg

x0pmyrcy5t7ujs2zrngvvgze.jpg

rck6ayi9pb7qbjxmgtsu3eud.jpg

ldg95fkfvywr6sjpaztlvqrx.jpg

qx8t3spdavzjtgnywkfzdyrm.jpg

2lcvhnb3yfjzhi9dmeuwak4y.jpg

oyq23filhvrcmch4x0gsmgtx.jpg

umhdwn6qxlcrIq9uljsxy1ta.jpg

qn0sgywzdjhuipt2eatrmfho.jpg

6z0wgo1pzsxxyvqamcjfke87.jpg

f9fzo4vojbtteq67sp5cgIrp.jpg

wvczn1oybqw7g5phtlbfp46i.jpg

ntxfrr4lhjkpjh2gyme8uusp.jpg

7bhguxmvqxtewcoj5lvd2r3e.jpg

dur5blcqjf6mkjucgvysp0wm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.