KÂĞITHANE’DE ARTIK ENGELLİLERİNDE BİR MERKEZİ VAR

KÂĞITHANE’DE ARTIK ENGELLİLERİNDE BİR MERKEZİ VAR

Merkez Mahallesi yeni kültür merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa; Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Büşra Paker, İstanbul Vali Yardımcısı Süleyman Hürrem Aksoy, Kâğıthane Kaymakamı Niyazi Erten, AK Parti Kâğıthane İlçe Başkanı Serkan Cantürk, Özel çocuklar ve aileleri katıldı.

Engelliler Gündüz Hizmet Merkezi’nde haftanın 5 günü özel çocuklara müzik, mutfak ve resim atölyeleri ile spor, resim, drama ve el sanatları sınıflarında eğitimler veriliyor. Alanında uzman özel eğitim ve branş eğitmenleri tarafından verilen eğitimlerden 18 yaş ve üzeri engelli bireyler yararlanıyor.

Açılışta konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya "Sizlere Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdim. Sayın Cumhurbaşkanımız bu hafta boyunca katılacağımız toplantılarda 'bütün engelli kardeşlerimize ve ailelerine benim en kalbi selamlarımı iletin' dedi. Bugün kendisi yurt dışında, ben bugün Kâğıthane Belediyemizin gerçekten özellikle engelli ailelerimizin sahada en fazla bize talep ettiği, bir gündüzlü bakım merkezinin açılışı için bir aradayız. Ben Aile Bakanlığı yapmış birisi olarak şunu söyleyeyim. Bakanlığım döneminde bütün Türkiye'de bu tür bakım merkezlerinin açılışına seri bir şekilde başlatmıştım. Çünkü sahada gördüğümüzde engelli ailelerin en büyük ihtiyacı gündüz evlatlarımızı bırakacak, onların arkadaşlarıyla eğitim alıp hoşça vakit geçireceği mekânlara ihtiyaç duyuyoruz sözleriydi. Bugün AK Parti'nin sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneklerinden bir tanesini hizmete açmanın memnuniyetini, gururunu, onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Ben bir kez daha başta Mevlüt başkanımıza ve bütün ekibine emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ise “Kâğıthane Belediyesi olarak Engelliler Gündüz Hizmet Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdik. Özellikle engelli ebeveynlerinin hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştırmak ve engellilerin sosyal hayata daha aktif katılmasını sağlamak amacıyla bu merkezi açtık. Ailelerimiz çocuklarını buraya gönül rahatlığı ile bırakabiliyor. Bu sayede gün içinde kendilerine de zaman ayırabiliyorlar.  Burada resim atölyesi, müzik atölyesi, mutfak ve el becerileri atölyesi var. Çocuklar burada çok güzel ve keyifli vakit geçiriyorlar.  Buradaki her türlü atölye çalışmalarımızdan haftanın 5 günü özel çocuklarımız yararlanabiliyorlar. Çocuklarımız burada sosyalleşip, eğlenirken hem de yeni bilgi ve beceriler kazanıyorlar. Ailelerimize ve özel evlatlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Açılış Engelliler Gündüz Hizmet Merkezi öğrencilerinin gerçekleştirdiği şiir dinletisi, dans ve tiyatro gösterimi ile de son buldu.

7lhe4pluwtodms1kgr5jy620.jpg

trsv8oo20pad3u7rc6lwj94y.jpg

dls4ehbwnda5qgiwcfexqk9r.jpg

mwqkimnacsj8hxohIbtygtnw.jpg

rg65bmdjoeznvgk38svpred4.jpg

my2suvIlexcxynj5b6pbkfdq.jpg

3kgmj0viIe1wufxpouhnytfq.jpg

kuv95n1ejpqoagvcbt7r6tuk.jpg

40c6vj3msap97urhblnxtegf.jpg

hp4kgnabyecgihqurl8Intw9.jpg

fdewayyurqkl817avrnpzw0m.jpg

us6recg1akqevwlu85nrmq7k.jpg

lkxkhs6bcodzalxbvonqye59.jpg

Ixeu3rmwroycspak7cvahfmk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.