KAĞITHANE’DE ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

KAĞITHANE’DE ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

Kağıthane Belediyesi 15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıl dönümünde; vatanı uğruna canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gaziler için mevlidi şerif okutarak bir anma programı düzenledi.

Merkez Mahallesi Meydanı’nda gerçekleşen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken; Kâğıthane Kaymakamı Hasan Göç, AK Parti ilçe Başkanı Serkan Cantürk ve Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin programda hazır bulundu. Programın özel konuklarıysa şehit yakınları ve gazilerdi.

Dünya Kur-an’ı Kerim güzel okuma birincisi Mısır’lı Hafız Dr. Muhammed Recep’in tilavetiyle başlayan programda ayrıca 15 Temmuz konulu sergi sunumu ve belgesel film gösterimi yapıldı.

Duygusal anların yaşandığı programda şehit yakınları ve gaziler anlamlı mesajlar verdi. 15 Temmuz Şehidi 22 yaşındaki Mehmet Ali Kılıç’ın annesi Gülzerin Kılıç, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Mehmet Ali o gece köprüde şehit oldu. Daha 22 yaşındaydı. Çok hayalleri vardı. Ama o gece oğlumun hayallerinin hepsini bitirdiler. Olsun, vatan sağ olsun. 3 yıldır acısını içime gömüyorum ama 1 Mehmet Ali kaybettim, binlerce Mehmet Ali kazandım. Bir anne olarak çok acı çekiyorum ama çok da gururluyum. Biz bu vatan için evlat verdik, inşallah vatanımıza sahip çıkarlar. En değerli varlığımı bu vatan için verdim. İlk göz nuruma doymadım, o da bana doymadı. İkimizin hayalleri de çoktu. Hayallerimiz bitti. O beni cennette bekliyor, o ümitle yaşıyorum. Yaşamak zor ama yaşıyoruz. 15 Temmuz’dan bu yana canımız çok acıyor. Bizi bu hale getirenler 2 dünyada da çekecekler. Vatanımıza sahip çıkalım. Bu nesle oğlumun emaneti bu vatanı teslim ediyorum. Oğlumun emanetine iyi baksınlar.”

Programda konuşan 15 Temmuz Gazisi Yaşar Parlak ise, “Benim silahımı kulanmış, benim üniformamı giyinmiş, benim tankımın içine bir vatan haini girmiş, bizim vatanımızı bölmek istemiş. Biz de bunlara sadece bedenimizle karşılık verdik. Bizim bayrağımız hala en yukarıda dalgalanıyor. 15 Temmuz’dan sonra 2 bastona mahkûm kaldık. Hiç pişmanlığımız yok. Bugün olsun gene en önde biz yürürüz. İnşallah devletimizin, milletimizin başından böyle bir olay geçmez. Ancak olursa da bizim milletimizin neler yapabileceğini zaten gördüler. Çünkü bizim milletimiz dualarla, şehitlerin kanıyla bin yıldır bu toprakların üzerinde. 3-5 çapulcu bize bir şey yapamaz” sözleriyle duygularını dile getirdi.

“Rabbim İnşallah Bir Daha Böyle Geceler Yaşatmasın”

15 Temmuz şehitleri ve gazilerinin emanetlerini daima koruyacaklarını söyleyen Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ise, “Fethullah Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016’da düzenlenen hain darbe girişimini milletimiz tanklara tüfeklere karşı durarak def etti. Bu darbe girişiminin 3’üncü yılında Kâğıthaneli vatandaşlarımızla beraber tekrar şehitlerimizi andık. Rabbim inşallah bir daha böyle geceler yaşatmasın. Şehit ve gazilerimizin kahramanlıklarını yeni nesillere anlatmak adına da böylesi gün ve geceleri hep düzenleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 


Kaynak: Kağıthane Belediyesi






















HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.