KÂĞITHANELİ GENÇLER DENEYİMLEYEREK ÖĞRENECEK

KÂĞITHANELİ GENÇLER DENEYİMLEYEREK ÖĞRENECEK

Kâğıthane Belediyesi tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen 'Kâğıthane Deneyim Okulu' projesi başladı. İlçedeki 16-23 yaş aralığındaki gençlerin deneyim kazanmaları ve yeni arkadaşlıklar edinmeleri amacıyla oluşturulan projenin açılışı Kâğıthane Belediye binasının bahçesinde gerçekleştirildi. Açılışa önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Kaymakam Tahir Şahin, AK Parti Kâğıthane İlçe Başkanı Serkan Cantürk ve gençler katıldı. Gerçekleştirilecek olan projede, 500'e yakın genç sahada belediye işlerinde çalışıp vatandaşlara hizmet ederek mesleki deneyim kazanacak. Projenin sonunda gençler çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

''Kâğıthane’de güzel işler oluyor''

Projenin açılış programında konuşan önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bugün Kâğıthane Belediyesi'nin çok güzel bir çalışmasıyla birlikteyiz. Tabi bunlar güzel işler. Vatandaşlarımızın, gençlerimizin belediye çalışmalarına katılması, özellikle eğitim gören genç kardeşlerimizin yaz aylarında bazı şeyleri deneyimleyebilmeleri için çok önemli bir fırsat. İnşallah burada kazanacakları tecrübeler, çalışma hayatlarında çok kıymetli olacak. Kâğıthane’de güzel işler oluyor, Kâğıthane İstanbul'un parlayan yıldızı. Sayın başkanımız çok güzel projelere imza atıyor. Onların yanında da her zaman var olacağız. Bu deneyim okulun da Kâğıthane’de yaşayanların sosyal hayatta ve hizmet sektöründe bir öğrenciyi karşılarında görmeleri hem vatandaşımız açısından güzel bir tecrübe, hem de öğrencilerimiz açısından çok değerli kazanımlar elde edecekleri bir uygulama. Burada olmaktan gurur duyuyorum ve başkanımızın başarılarının devamını diliyorum" dedi.

'' Güzel hatıra ve arkadaşlıklar edinmiş olacaklar''

Proje ile ilgili konuşan Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, "Kâğıthane Deneyim Okulu, gençlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Kâğıthane Belediyesi olarak bu yıl 2.'sini düzenliyoruz. Yüzlerce öğrencimiz Kâğıthane Belediyesi'nin sahada yapmış olduğu hizmetlerle birlikte vatandaşlarımıza hizmet etmiş olacak. Zabıta olacaklar, sokak hayvanlarını besleyecekler, denetimlerde bulunacaklar, asfalt dökecekler, fen işleri çalışmalarına destek sağlayacaklar, diğer birimlerimizle de çalışmalarda bulunacaklar. Böylece hayatta hiç tecrübe etmedikleri dalları tecrübe etmiş olacaklar. Üniversite öğrencilerimiz, üniversite sınavına yeni girmiş kardeşlerimiz var. Her birisi önümüzdeki hayatlarında bu güzel deneyimlerle beraber güzel hatıra ve arkadaşlıklar edinmiş olacaklar. Gençlerimizi şimdiden tebrik ediyoruz, başarılar diliyoruz. İnşallah burada öğrendikleriyle empati yetenekleri gelişecek ve ülkemizin kalkınmasına büyümesine katkı sağlamış olacaklar" şeklinde konuştu.

Eylül ayı ortalarına kadar devam edecek proje ile aynı zamanda gençlerin şehre aidiyetlerini güçlendirmek ve şehir yönetimi hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor.

tm7vIfcdk0ggyfsl83ppqsk1.jpg

z3lhcqggrvfwxru6bk4oahsi.jpg

7wrzbjqx6ndnhtfeh0p4tevo.jpg

jmxknf8kmvw6yla5xu7drnI3.jpg

hcz746ve0bmwazsnfx8l5ugb.jpg

o6n1liu7qohrgfdjIw5mfwap.jpg

x6fhpga3yxe5jvai7hwIwzpl.jpg

zkontulw3ccmsIp5zuavr8go.jpg

md3v7yeyrclo1wnqu2b5ki4p.jpg

2hzi4qfhftgqmlo5j9radzkk.jpg

wt7kd9y0qzpeky3rfwlspqub.jpg

vgnfqr9I4oxe2o1htndtpuzp.jpg

gj6nmp9vtper1lc0qou2Ifda.jpg

Iklwnoesh71dfwmtjr9c4nqt.jpg

4rnv92xxusb1ajhthrefdmcg.jpg

zrv4xg5au37eka1ywcz9qcpb.jpg

ashqIu8rg6cefw5lzcos3mnt.jpg

8hfssy9jvzka2mm6foeaw7qi.jpg

jefxue75xdgj8ttpmzpkoni0.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.