KAĞITHANELİLER ANADOLU'NUN GÜZELLİKLERİNİ YERİNDE GÖRECEK

KAĞITHANELİLER ANADOLU'NUN GÜZELLİKLERİNİ YERİNDE GÖRECEK

Kağıthane Belediyesi, ilçe sakinlerinin Anadolu illerinin tarihi, kültürel ve coğrafi özelliklerini yerinde görebilmesi için kültür gezileri düzenliyor.



Kağıthane Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan ancak Covid-19 tedbirleri kapsamında ara verilen Anadolu Kültür Gezileri bu yıl yeniden başladı. Gezilecek yerlere yeni rotaların eklendiği ücretsiz turlarda vatandaşların yeme-içme ihtiyaçları da karşılanıyor.

Geziler kapsamında Kağıthane Belediyesi vatandaşları günü birlik Çanakkale, Bursa, Edirne, Bilecik, Kastamonu Ve Safranbolu’ya götürecek. Gezilere katılmak isteyen vatandaşlar belediyenin www.kagithane.istanbul web adresinden 19 Mayıs Perşembe günü saat 14.00'dan sonra başvuruda bulunabilecek.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, gezi otobüslerini inceledi. Başkan Öztekin, '' Vatandaşlarımıza Anadolu’nun güzelliklerini yerinde göstereceğiz. Çanakkale'de ecdadımızın kahramanlıklarını, Safranbolu'da Eski Çarşı'yı, Bilecik'te Ertuğrul Gazi ve Şeyh Edebali türbelerini, Kastamonu'da Kalesi'ni, Bursa'da Ulu ve Yeşil camileri, Edirne'de Selimiye Cami'ni ve tarihi köprüleri yerinde görecekler. Tüm vatandaşlarımızı gezilerimize bekliyoruz.'' diye konuştu.

Öğrencilere Çanakkale ruhu aşılanıyor

Kağıthane Belediyesi, kültür gezilerine öğrencileri de dahil etti. Her gün farklı okullardan 300 öğrenciyi Çanakkale'ye götüren Kağıthane Belediyesi, öğrencilere Çanakkale ruhunu aşılıyor.

Öğrenciler Kabatepe Tanıtım Müzesi, 57'nci Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Alçıtepe Köyü, Sargıyeri Şehitliği, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Anıtı, Şahindere Şehitliği, Soğanlıdere Şehitliği, Kocadere Hastane Şehitliği, Seyid Onbaşı Heykeli ve Tabyalar, Kilitbahir Kalesi gibi mekanları ziyaret etti.

slvcnvzaxojtnqfdq0c6pl53.jpg

qf2vtyone6Igy3hjwncszl5p.jpg

khorbpf278uymvd5ccvqIast.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.