İZMİR'DE 55 KAÇAK GÖÇMEN HAVASIZLIKTAN ÖLMEK ÜZEREYKEN KURTARILDI

İZMİR'DE 55 KAÇAK GÖÇMEN HAVASIZLIKTAN ÖLMEK ÜZEREYKEN KURTARILDI

İzmir'in Aliağa ilçesinde, İtalya'ya gidecek olan gemiye yüklenmek için bekleyen bir konteynerin içindeki Irak uyruklu 55 göçmen ölmek üzereyken kurtarıldı. Göçmenlerin, Aliağa Limanı'nda...

İzmir'in Aliağa ilçesinde, İtalya'ya gidecek olan gemiye yüklenmek için bekleyen bir konteynerin içindeki Irak uyruklu 55 göçmen ölmek üzereyken kurtarıldı. Göçmenlerin, Aliağa Limanı'nda 6 gündür içinde oldukları iddia edilen konteynerde hava alabilmek için delik açtıkları, yeterli olmayınca da çığlık atarak yardım istedikleri öğrenildi.

Aliağa'da konteyner içerisinde İtalya'ya kaçmak isteyen Irak uyruklu 55 göçmen ölmek üzereyken kurtarıldı. Aliağa Limanı'nda 6 gündür konteyner içinde bulundukları iddia edilen göçmenlerin havasız kaldıkları için delik açtıkları, bunun da yetersiz olması nedeniyle dün gece saatlerinde yardım istedikleri belirtildi. Liman işçilerinin ihbarıüzerine Aliağa İlçe Jandarma ekipleri olay yerine gelirken, konteynerlerin açılması için çalışma başlatıldı.

BİTKİN HALDE BULUNDULAR

Jandarma ekipleri, havasızlıktan bitkin düştükleri gözlenen 33'ü kadın 55 kaçak göçmen konteynerden çıkardı. İlk sağlık müdahalesi olay yerinde yapılan ve kontrol altına alınan göçmenlerin işlemlerinin ardından ardından İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderileceği belirtildi. Göçmenlerin İtalya yolculuğu için yüklü miktarda para ödedikleri de iddia edildi.

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.