KAZAK TÜRKLERİ’NİN TÜRKİYE'YE GELİŞİNİN 70’İNCİ YILI KUTLANDI

KAZAK TÜRKLERİ’NİN TÜRKİYE'YE GELİŞİNİN 70’İNCİ YILI KUTLANDI

Memleketlerinden Çin’in baskı ve zulümleri sebebiyle göçe zorlanan Kazaklar’ın, Türkiye’ye gelişlerinin 70’inci yılında Kazakkent Altay Derneği tarafından bir program düzenlendi. Bağcılar Belediyesi Kirazlıbent Tabiat Parkı ve Mesire Alanı’nda gerçekleşen etkinlikte 1500 Kazak Türkü bir araya geldi.

İlçemize zenginlik ve ahenk kattılar

Bu anlamlı günde Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de Kazak vatandaşları yalnız bırakmadı. Göç sürecinin Osmanlı devletinin bölünmesiyle başladığını belirten Özdemir, “Hem Balkanlar hem de ata yurdumuzda büyük acılar yaşandı. Birçok muhacir Himalaya Dağları’nda hayatını kaybetti. Adnan Menderes döneminde 2200 kişi iskanlı göçmen olarak Türkiye’ye kabul edildi. Bu muhacirlerden 120 aile ise ilçemizi yurt edindi. Çok değerli Kazak vatandaşlarımız kültürleri, uyumlu ve kişilikli şahsiyetleriyle ilçemize önemli zenginlik ve ahenk kattılar. Bağcılarımızın kültür mozaiğinin en önemli unsurlarında biri oldular” dedi.

Hayatını kaybedenler de anıldı

Sohbet eden, yöresel yemeklerinden yiyen katılımcılar, Atameken müzik grubunun verdiği konserle de eğlendiler. Programın devamında göç sırasında yaşamını yitirenler dualarla anıldı. Etkinliğe; Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Alim Bayel ve Kazak derneklerinin temsilcileri de katıldı.

pyqhu7arvwa3nrm2ihbwjzmz.jpg

1l3rw4nh9voIwdapbejx05sd.jpg

dtbyhpeoo4cwrvj6igp0vhax.jpg

7fdbw4kfwhxmqrail216kt8b.jpg

ndjteprk0bhlgmIofw9c7ns2.jpg

5gsbuqcardigfmfxhoqyjo3t.jpg

gdubapzrjri0ctylephvj1w2.jpg

ytsd8qmctv9j3Ibn17oegczj.jpg

qpkcmkl1btdvu4ee0yjfria9.jpg

avlbzstnroedkq03wwn4p8el.jpg

kedzpijdynq52I897zhxpecu.jpg

dbjvhxzqjaetnzo86dfis3rv.jpg

kz8xbfzbyntpajoImufpl5js.jpg

rlqhxw0g5qeocjnyvnkcbvd9.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.