Kent Araştırmaları Merkezi, ziyaretçilerini bekliyor

Kent Araştırmaları Merkezi, ziyaretçilerini bekliyor

Antalya’nın geçmişine zamanda yolculuk

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Kent Araştırmaları Merkezi, Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı içerisindeki tarihi binada, kentin yerel arşivini ve kültürel mirasını Antalyalılarla buluşturmaya başladı.

2006 yılında kurulan Kent Belleği Merkezi, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Antalya'nın kent belleğini yaşatma ve kent hafızasına sahip çıkarak gelecek nesillere aktarma vizyonuyla kapsamı genişletilerek, Kent Araştırmaları Merkezi’ne dönüştürüldü. Bilimsel ve akademik araştırmalara ev sahipliği yapacak, kentlilik bilincine katkı sağlayacak merkez, Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı’ndaki eski belediye hizmet alanında bulunan ve yeniden dizayn edilen tarihi İpekçilik Mektebi binasında hizmet veriyor.

BİNLERCE ESER VE DOKÜMAN

Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı İsmail Oskay, Antalya tarihini gün yüzüne çıkaracak merkezin tarihi gazeteler, kitaplar, belgeler ve fotoğraflarla meraklılarını beklediğini söyleyerek, “Akademik araştırmaların yapılabileceği, kent tarihini merak eden araştırmacılar Antalya’nın basın tarihinden kültürel ve sosyal tarihine kadar birçok konuda doküman bulabilecek. Karaalioğlu Parkı’nda kuş sesleri içerisindeki huzurlu ve konforlu bir çalışma ortamı hazırladık. Merkezde beş okuma odasından oluşan kütüphane yer alıyor. Ayrıca sözlü tarih odası ve araştırma odaları da var” diye konuştu.

SÖZLÜ TARİH ARŞİVİ

Beş binin üzerinde yazılı eserin olduğu kütüphanede Antalya hakkında her türlü belgenin bir arada olduğu ‘Antalya Odası’nın da yer aldığını anlatan Oskay, “Araştırmacılar dijital nüshalar üzerinde çalışma yapabilecek. Antalya’nın köklü aileleri ve tanınmış simalarıyla ilgili de 200’ün üzerinde sözlü tarih arşivi bulunuyor” dedi.

ZENGİN BASIN ARŞİVİ

Kent Araştırmaları Merkezi’nde Antalya’da yayınlanan ilk ve en eski gazeteler, kentin her dönemine ait tarihi fotoğraf ve belgeler, kitaplar ve yerel kurum arşivleri de yer alıyor. Çelik kasalarda özenle muhafaza edilen bu envanterlerin hepsi dijital nüshalara çevrilerek, kent tarihini araştıran araştırmacıların hizmetine sunuluyor.

imux5bf9oyjec3zsnt7mbxte.jpg

7vgIlmubqhpwdo9pt1z36ajz.jpg

qlIxzm3ceifgy7nmhqnpbevu.jpg

wtialt7ckmbv0qcjeywpzgao.jpg

qb8hfm0cyf6sazrtsxpj9kp2.jpg

kIrnqbmj1tvx7xsyd5ovhnap.jpg

rq6nur4xudwkthbjbviythnk.jpg

yor2f8k0y4hne6z1uIfahwep.jpg

n0jqbpljamu18dztx62dwpv4.jpg

37owhcmsmogj8nzyqsdxba2c.jpg

vtqae1ubpnzfrc0sswybjxh8.jpg

7fprt0q5y3eq6np9whm1afon.jpg

timv2aylsgzpfubrec8lp9hc.jpg

7gvv6uwi91gkxaqxns3lqeh0.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.