KENT KARDEŞLİĞİNDEN DÜNYA KARDEŞLİĞİNE

KENT KARDEŞLİĞİNDEN DÜNYA KARDEŞLİĞİNE

Sarıyer Belediyesi uzun bir süredir ikili ilişkilerini sürdürdüğü kardeş belediye Aachen ile Sevgi ve Barış Teknesi’nde bir araya geldi. Türkiye’de birçok belediye ile temasları olan Sarıyer Belediyesi’nin dünya ülkeleri arasında da çok sayıda Kardeş Bele

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkileri geliştirmek için kardeş belediye Almanya Aachen’dan ülkemize gelen yetkilileri Sevgi Barış Teknesi’nde ağırladı. Yenilikçi işbirliklerini genişletmek için bir araya gelen iki kardeş belediyeye, Köln’den gelen misafirler de eşlik etti. Yeni başlangıçlar için yereldeki ilişkilerin öneminin bilincinde olan Sarıyer Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı geceye; Alman Büyükelçisi Martin Erdmann, Köln-İstanbul Kardeş Kent İlişkilerini Destekleme Dernek Başkanı Walter Kluth ve Alman Konsolosu Claudia Seebeck’in yanı sıra çok sayıda davetli de katıldı.

SARIYER AACHEN KARDEŞLİĞİNİN BAŞLADIĞI YER

Gecede konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, şunları söyledi: “Birileri kendi yaşadığı yerle alakalı dünyanın en güzel yerini yaratmış derler. Sonra Sarıyer’i gördüğünde ise dünyanın en güzel yeri Sarıyer derler. Avrupa’ya çok yakınız, karşımızda da Asya var. Şu an üzerinde bulunduğumuz suda da Aachen - Sarıyer kardeşliği gerçekleşti. Siz değerli misafirlerimizi ağırlamaktan çok mutluyum.”

Alman büyükelçi martin Erdmann ise Sarıyer’le ilgili duygularını dile getirirken; “Ankara’da yaşıyorum. Ankara’nın en güzel yönü İstanbul’a gelen yol, bunun daha da iyi yönü ise Sarıyer’den Tarabya’ya gelen yol” dedi.


Kaynak: Sarıyer Belediyesi




























HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.