KENTSEL DÖNÜŞÜM’ İÇİN TOPLANDILAR

KENTSEL DÖNÜŞÜM’ İÇİN TOPLANDILAR

Kentsel dönüşümü uzlaşı kültürüyle yürüten Bayrampaşa Belediyesi, vatandaşların katılımıyla Kentsel Dönüşüm Toplantısı düzenledi.

Titanic Business Hotel’de düzenlenen toplantıda kentsel dönüşüm masaya yatırıldı. Kentsel dönüşümle ilgili vatandaşların bilgilendirildiği ve onların önerilerinin alındığı toplantıya yüzlerce davetli katıldı. Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demirkan davetlilere belediyenin Vatan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni sunum eşliğinde ayrıntılı bir şekilde anlattı. Toplantıda vatandaşlar da kentsel dönüşümle ilgili çeşitli sorular yöneltti ve öneriler sundu. Toplantıya ev sahipliği yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, sorulara tek tek cevap vererek, vatandaşların merakını giderdi.

“BİZ YIKMAZSAK DEPREM YIKACAK”
Kentsel Dönüşüm Toplantısı’nda konuşan Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Daha iyisini yapmak için eski binaları yıkarak kentsel dönüşüme devam etmezsek, Allah korusun, yarın olası bir deprem içindeki ‘canlarla’ beraber bu binaları yıkacak” dedi.
Evlatlarımızı, gelecek nesillerimizi ve halkımızı depreme dayanıklı olmayan binalarda barındıramayız açıklamasında bulunan Başkan Aydıner sözlerini şöyle sürdürdü:
“Deprem kapımızı çalmadan önce, Vatan Mahallemizden başlayarak Bayrampaşa’nın her mahallesinde kentsel dönüşüme hız vereceğiz. Önce Vatan Mahallesi’ni, uzun vadede de tüm Bayrampaşa’yı depreme dayanıklı, sağlam, güvenli, sosyal donatı oranı artmış, modern yaşam alanları ile donatacağız.  Projeye başlarken uzlaşı kültürüyle hareket edeceğiz ve ortak akılla karar vereceğiz. Halkımızın uygun görmediği, onaylamadığı hiçbir kentsel dönüşüm projesinde taraf olmayacağız. Hiç kimsenin mağdur olmaması için de gereken tüm önlemleri alacağız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.