KUTSAL EMANETLER, ENGELLİ VATANDAŞLARA ÖZEL SERGİLENDİ

KUTSAL EMANETLER, ENGELLİ VATANDAŞLARA ÖZEL SERGİLENDİ

Kağıthane’de bulunan Daye Hatun Cami’nde, Hz. Muhammed’in kutsal emanetleri engelli vatandaşlara gösterildi.



Kağıthane Belediyesi tarafından engelli vatandaşlara yönelik bir etkinlik düzenlendi. Ramazan ayının bitimine yakın düzenlenen etkinlik kapsamında İslam Peygamberi Hz. Muhammed’den kalan kutsal emanetler, engelli vatandaşlara tanıtıldı. Daye Hatun Cami’ne getirilen Hz. Muhammed’in sakal-ı şerifi, saç-ı şerifi, kabrindeki toprağı ve Ravza-i mutahharadaki örtüyü gören engelli vatandaşlar ve aileleri gözyaşlarını tutamadı.

Konuyla ilgili konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “Mukaddes emanetlere olan ziyarette engelli kardeşlerimize özel bir program düzenledik. Kağıthane’nin tarihi camisinde Daye Hatun Camii’nde bu programı gerçekleştiriyoruz. Kağıthane’de bulunan engelli kardeşlerimizin Hz. Muhammed efendimizin sakal-ı şerifini, saç-ı şerifini, kabrindeki toprağı ve Ravza-i mutahharadaki örtüyü de burada özellikle engelli kardeşlerimizin ziyaretine açmış olduk. Ben her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu tür ziyaretle bazen yoğun oluyor ve engelli kardeşlerimiz çok fazla ziyaret edemiyor, özel olarak ilgilenilemiyor ama bugün özel olarak arkadaşlarımız ilgilendiler, ziyarette bulundular” açıklamasında bulundu.

Engelli oğlu Sinan Bozkurt’la birlikte gelen Makbule Bozkurt, “Oğlum iki tane. Birini evde bıraktım, tekerlekli sandalyede. İki tane engellim var. Oğlumu yürüyebildiği için aldım, geldim. Çok güzel bir şey, ağlıyorum yani. Çok sevindim. Sebep olup getirenler sağ olsun. Duygularımı tutamıyorum” dedi.

Engelli oğlu Murat Arıcıoğlu’yla gelen Aynur Arıcıoğlu ise, “Ne mutlu bize. Böyle bir günde nasip oldu, geldik, gördük. Allah razı olsun. Başkanımızdan da memnunuz” dedi.

pc5zyqjrwgyoIw7zhvse4oea.jpg

7oI4uqjecr8lhfgt5xxpbrnd.jpg

tg9z6ryIpanucqli8nboofks.jpg

z8lv5jaeqIv7gqyuhdkfajwb.jpg

fo8gjblp3ruhtesdulo96x2i.jpg

ugyrclbdc7u9lxzahyrp4vne.jpg

mhgnnfIkvzxjciwdplocr3be.jpg

m6bnu2zxg0g9kejawbIov4ws.jpg

oarralwjtegzjmhpp3iuxg2b.jpg

mhnqh1id0kbIss8jlcxbnret.jpg

zwIectr364zsdql8bt2pi5vn.jpg

txxIapvfoe21q5ysgzrzupic.jpg

tadwspvki52nybnvsewk83ly.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.