LALE SİTESİ’NİN 30 YILLIK TAPU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

LALE SİTESİ’NİN 30 YILLIK TAPU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Tapu teslim töreninde konuşan Kâğıthane Belediyesi Başkanı Mevlüt Öztekin; “ Geçen hafta Sadabad Sitesi’nin bu hafta da Lale Sitesi’nin tapu sorununu çözdük. Tam 30 yıldır çözülemeyen tapu sorunlarını söz verdiğimiz gibi bir bir çözüme kavuşturuyoruz. Tapuları 1 m² arsa değerine denk gelecek şekilde teslim ediyoruz. Bölgede güncel rakamlara göre dairenin bir tanesi 2 milyon liradan satılırken, 65 bin liraya vatandaşlarımız tapu sahibi oldular. Bu noktada Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ilgili bakan ve milletvekillerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Tapularını teslim alan ailelerimize tapularının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Kağıthane’nin en eski yerleşim alanlarından biri olan Lale Sitesi’nde ağırlıklı olarak Balkanlardan Türkiye’ye göç eden aileler oturuyor. Türkiye’ye zorunlu göçle birlikte o dönem ailelerin yeni bir hayat kurmaları için evler teslim edilmiş ancak tapuları verilmemişti. Site sakinlerinin 30 yıllık tapu bekleyişi mutlu sonla bitti.

Belediye’ye müracaatını tamamlayan 260 aileye tapuları teslim edildi. 68 aile de müracaatlarını tamamladığında toplam 328 aileye tapuları teslim edilmiş olacak.

Çok uzun zamandır tapularına kavuşmayı bekleyen site sakinleri, tapularını Başkan Öztekin'in elinden alırken duygulu anlar yaşadı. Site sakinleri tapu teslim töreninin ardından Başkan Öztekin’e teşekkür etti.

atymqwfxrjh26ub9iuczd8k4.jpg

dfjslaeu8t9bxpsIb6o0kamm.jpg

wgdja3cfcsnmd8nrvkxaijqu.jpg

xrnwde9rvjtkpo10novm2qIx.jpg

ozf48eu9ckwfs6hxo0tgdnxh.jpg

av460u1zwizcoxdhy2bervnp.jpg

vsgIoreabfw4pxmzotvfbj2l.jpg

kjzmslzbb7yfegretoswj0m2.jpg

iurhpty7akgfe0zI8arswowp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.