LİSELİ ÖĞRENCİLER MUTFAKTA DÖKTÜRÜYOR

LİSELİ ÖĞRENCİLER MUTFAKTA DÖKTÜRÜYOR

Milli Eğitim Bakanlığı’nın mesleki değerlere sahip, yenilikçi, girişimci, üretken ekonomiye değer katan nitelikli iş gücü yetiştirmeyi amaçlayan “Milli Eğitim”, “Milli Üretim” ve “Üreten Okullar” projesi Bağcılar’da uygulanıyor. Bu çerçevede İlçe Kaymakamlığı ve Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi arasında imzalanan protokol gereğince Bağcılar Hükümet Konağı’nın 3. katındaki mutfak öğrencilerin tahsis edildi. Okulun “Yiyecek ve İçecek Hizmetleri” bölümünde okuyan öğrenciler, “Lezzet Mutfağı” isimli atölyede çalışmaya başladı.

Geleceğin gastronomu olmaya adaylar

Önlüklerini giyinen öğrenciler, usta öğreticiler rehberliğinde günün belirlenen yemek menüsünü hazırlıyor. Hijyenik bir ortamda hazırlanan 4 çeşit yemek ve tatlı hükümet konağındaki personele servis ediliyor. Özverili bir çalışma neticesinde günlük 600 çalışana yemek hizmeti veriliyor. Her biri geleceğin gastronomu olmaya aday gençler, bu proje sayesinde hem öğreniyor hem de gelir elde ediyor.

bvae7sxqzfeo4mi2urI0xd8h.jpg

aws1s7ryx6mqlebzgvu5v8pd.jpg

weorpb5yz9edqmgjtf0twyhr.jpg

zuepymjdxrhqgahssog37oqk.jpg

t25qonkgphwj1rtuvhe8fick.jpg

qcca2h5yet7j3ovpirnp4fwy.jpg

nmtqkbdzwj08x5zmad2fvfl4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.