Muhsin Yazıcıoğlu İlkokulu açıldı

Muhsin Yazıcıoğlu İlkokulu açıldı

Bölgenin en önemli sorunlarından birini daha çözüme kavuşturacak olan ilkokulun açılışı için düzenlenen törene Bakan Mahmut Özer ve Başkan Deniz Köken ile birlikte İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Eyüpsultan Belediyesi Meclis üyeleri, Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürü Levent Türkmen, Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Zeki Gülter ve çok sayıda davetli katıldı.

“ÜLKENİN DAHA GÜZEL OLMASI İÇİN HAYATINI HİÇE SAYARAK ÇALIŞTI”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Eyüpsultan Göktürk Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 32 derslikli Muhsin Yazıcıoğlu İlkokulu'nun açılış töreninde merhum Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ülkenin daha güzel olması için hayatını hiçe sayarak çalıştığını kaydederek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

"Yeni eğitim öğretim yılına hazırlık çalışmaları kapsamında kırtasiye, temizlik, küçük onarım, donatım ve laboratuvar malzemesi ihtiyaçları için ilk kez bu yıl tüm okullara yaklaşık 4 milyar liralık bütçe gönderdik ve okulların hesaplarında 1 milyar 400 milyon lira da halen kullanılmayı bekliyor. Böylece okullar ile veliler arasındaki para ilişkisini ortadan kaldırdık. Elbette sağda, solda, bazı okullardan bazı iddialar geliyor. Ama bakanlık olarak derhal üzerine gidip gerekli incelemeleri yapıyoruz"

Törende konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, okulun isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever tarafından inşa edildiğini söyleyerek, eğitimle ilgili tüm ihtiyaçlarında Bakan Özer'in yanlarında olduğunu kaydetti.

BAŞKAN DENİZ KÖKEN: 113. OKULUMUZ OLDU

Başkan Deniz Köken ise yaptığı konuşmada, "2002 yılında Eyüpsultan’ın nüfusu 250 bin civarındaydı, okul sayısı 34. 2022 yılında Eyüpsultan’ın nüfusu 410 bin, okul sayımız 112. Bu okulumuzla birlikte 113. okulumuz oldu. Yine de devam etmesi, yapılması gereken çalışmalarımız var. Şu anda 90 derslik Şehit Öğretmenler İlköğretim Okulu’nun ihalesi yapıldı. 36 derslikli 3 Şehitler okulumuz da yapılıyor. Bunlar da bittiğinde 4 tane daha okulumuz açılmış olacak. Birkaç lokasyonumuz daha var. Eyüpsultan’da okul yapımıyla ilgili tüm çalışmalarımız tamamlandığında 10 – 15 yıl okul ihtiyacımız olmayacak. Çalışmalarımız devam edecek" dedi.

BAŞKAN DENİZ KÖKEN, BAKAN ÖZER’E PLAKET TAKDİM ETTİ

Konuşmaların ardından Başkan Deniz Köken, Bakan Mahmut Özer’e üzerinde Enbiya Suresi'nin 30. ayeti, "Biz her şeyi sudan yarattık" yazan ve Eyüp Sultan Türbesi ile Kuzu Çeşmesi’nin tasvir edildiği bir plaket takdim etti.

Sonrasında ise Bakan Mahmut Özer, Başkan Deniz Köken ve beraberindekiler, açılış kurdelesini kesip okulu gezdi.

32 DERSLİKLİ OKULDA KONFERANS SALONU, LABORATUVARLAR VE YEMEKHANE DE VAR

Açılışı yapılan okul, çocukların iyi bir eğitim alabilmesi için modern çağın gereksinimlerini karşılayacak kapasitede tam donanıma sahip.

Öğrencilerin geleceğe hazırlanmasına büyük katkı sağlayacak okulda 32 derslik, bilişim odası, konferans salonu, laboratuvar ve yemekhane bulunuyor.

hm7jzea5luksbmvuaijfcscq.jpg

tiju6dhm9r8lfbshcyc2kwqu.jpg

18jemdhng7k5q4Isgmv29b6p.jpg

fkx0umh7rozeydjgkxntlbIa.jpg

8rv5dwxt9qb2yop0eegs7wz1.jpg

g5qidaemlcjnp9sIr80t1xeh.jpg

zhcytzqessdg3xl5qypguwln.jpg

wdiry7hxetrtlupn5cdpocIm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.