MUSTAFA KARATAŞ ORUCUN FAZİLETİNİ ANLATTI

MUSTAFA KARATAŞ ORUCUN FAZİLETİNİ ANLATTI

Kâğıthane Meydan’ında gerçekleştirilen ve ramazanın manevi havasında geçen söyleşi programında İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş ilçe sakinleri tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Kâğıthane Meydanı'nda teravih namazı sonrası düzenlenen programda dinleyicilere önemli bilgiler aktaran Prof. Dr. Karataş şunları söyledi: “Gülmek güzel bir şey. Hz. Ayşe annemiz ‘Resulullah aleyhissalatu vesselam evde çok gülen biriydi’ diye rivayet ediyor. Çünkü çocuklar güler yüzlü bir baba istiyor, güler yüzlü bir dede istiyor, güler yüzlü hoş sohbet istiyor. Allah’ın zatı hariç her şey fani. Baki olan kubbede hoş bir seda bırakmak.''

Orucun faziletine de değinen Karataş; '' Allah-u Teâlâ diyor ki; her ibadetin karşılığını veririm. Ancak orucu farklı bir karşılıkla misliyle veririm. İnşallah oruçtan aldığımız sevabın sınırı yok ve Reyyân kapısından yani her türlü şerbetin, içeceğin, suların olduğu bir kapıdan cenabı hak cennette oruç tutanları buyur edecek. O gün belli olacak tutanlarla tutmayanlar. Bu güzel bir ibadet, bizi arındırıyor, ruhlarımızı temizliyor. Çünkü her gün bir söz bizi kirletiyor, bir görüntü bizi zihnimizi bulandırıyor. Kalbimiz ve gönlümüz çabucak değişiyor’’ ifadesini kullandı.

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin sohbet programı sonrası Prof. Dr. Karataş’a çiçek takdiminde bulunarak katılımcılara teşekkür etti; “Birbirinden değerli sanatçı ve yazarlarımızı Kâğıthanelilerle buluşturmaya devam ediyoruz. Ayrıca iftar sonraları her akşam yine Kâğıthane Meydanı’mızda çocuklarımıza özel birbirinden güzel etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Tüm İstanbulluları ramazanın manevi havasında geçen etkinliklerimize davet ediyorum. Tüm İslam âlemine hayırlı ramazanlar diliyorum.” dedi.

rztke9pn8u3fjblgzv52ryvu.jpg

c1cypfy05uk9nboqjkzg4rhm.jpg

wun6phrtnbvaz8km735kshl1.jpg

d0bmfogvjct9hxz32k5nqclw.jpg

knhtyuemxl8cIcqfquwpdgrs.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.