"Önce Sen" Farkındalık Eğitimi KDYM’de!

1-7 Mart Kanserle Savaş Haftası kapsamında düzenlenen "Önce Sen" farkındalık eğitimine davetlisiniz…


NN Hayat ve Emeklilik, İhtiyaç Haritası ve Kanser Savaşçıları Derneği’nin birlikte yürüttüğü "Önce Sen" farkındalık hareketinin yeni durağı Beşiktaş oldu. Kadınların başta meme kanseri olmak üzere kadın sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi ve bu alanlarda eğitimler almalarını amaçlayan proje çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimler, 6 Nisan Çarşamba günü iki oturum şeklinde Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezimizde gerçekleştirilecek. Kontenjan katılım durumuna göre 50-60 kişi ile sınırlıdır.

"Önce Sen" farkındalık hareketi kapsamında kadınları meme kanseri konusunda bilinçlendirmenin yanı sıra meme kanserinde kontrol ve erken teşhisin önemini anlatarak önce kendi kendilerini muayene edebilmeleri için eğitimler veriliyor. Dezavantajlı bölgelerde yaşayan kadınları tarama programlarına dahil ederek varsa meme kanserinin erken dönemde tespit edilmesini sağlayan hareket ile gerektiğinde psiko-sosyal terapi desteği de veriliyor.

Proje kapsamında bugüne kadar 3 farklı ilde toplam 6 farklı eğitim ile 559 kadına ulaşılarak meme ve rahim kanserleri konusunda farkındalık oluşturuldu. Bu kadınların tamamı aynı zamanda Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) meme ve rahim kanseri taramasından geçirildi. Özellikle uzak noktalarda oturan kadınlara ulaşmayı amaçlayan proje ile yapılan taramalarda kanser riski bulunan kişilere yönelik tedavi ve psikolojik destek hizmeti sağlanıyor.

Önce Sen Farkındalık Eğitimi

Tarih: 6 Nisan 2022 Çarşamba
1. Oturum: 10.00-12.30
2. Oturum: 14.00-16.30

Kayıt için:
e-posta: kadindayanismaveyasam@besiktas.bel.tr
Telefon: 0212 319 42 42 – 5022

Yer:
Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi
Adres: Levent Mah. Yasemin Sok. No: 2 Beşiktaş
Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.