Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz: Kadir Gecesi bir ömre bedel bir gecedir

Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz: Kadir Gecesi bir ömre bedel bir gecedir

Teravih namazı sonrası Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nin tarihi ve manevi atmosferinde gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinde Kadir Gecesi’ne özel bir program düzenlendi. Hafız Mehmet Mülayim ve Hafız Ömer Türkmen’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kadir Gecesi’nin anlamını ve önemini anlattı.

“Gerçekten ömre değer bir kadri olan Allah katında bir geceden bahsediyoruz” diyen Hasan Kamil Yılmaz, Kadir Gecesi’nin Kuran’ın Hazreti Muhammet’e indirilmeye başlandığı gece olduğunu vurgulayarak şunları söyledi.

“KADİR GECESİ NE ANLAMA GELİYOR”

“Kadir gecesi ne anlama geliyor biraz ordan bakmak gerekiyor konuya. Peygamber efendimiz 40’lı yaşlara eriştikten sonra peygamberliğe seçilen bir rahmet elçisi olarak önce Allahuteala kendisine yalnızlığı, halveti sevdirdi. Toplumdan kendisini soyutlayarak Hira Mağarası’nı tercih ederek orada tefekkürle meşgul oluyor ve oradan Kabe-i Muazzama’yı seyrederek rabbiyle bir gönül ilişkisi kuruyordu. Altı ayın sonunda Ramazanı şerifin 27. Gecesinde tanımadığı ve daha önce hiç görmediği Cibril-i Emin'in sedasıyla sarsıldı. Kadir Gecesi’nde efendimize Cibril-i Emin kendi özel yaratıldığı sıfatıyla görünerek İkra Ya Muhammed dedi. Peygamber efendimiz insan fıtratının gereği büyük bir korku ve heyecanla ben okuma bilmiyorum diyebildi. Kadir gecesi, peygamber efendimizin ilk vahiyi aldığı geceyle sınırlı değil. Allah'ın ikramı olmak üzere hem peygamber efendimizin hayatı boyunca, hem ümmetin hayatı boyunca her Ramazan bir ikramı ilahi olmak üzere Ramazan’da geliyor. Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bin ay yaklaşık 84 sene yapıyor yani ortalama bir ömür demektir. Yani bir ömre bedel bir gece olduğunu Allahuteala ifade ediyor.”

tpIotq9hdun6ma5dqylvbn4c.jpg

yavpbrzaonust82wIwqb0chx.jpg

gf8y5tjz1hdtl7oqokg09ypr.jpg

r8qbeimaxk6yI3h24fnjvcg5.jpg

qssplg5a7rmunafbjzxeyhtd.jpg

wgnqh2Iokhjedw3nrfrm7cy5.jpg

0zcI5hijfrft394myszwrgke.jpg

valnxu8x25ijms1kk7c93ear.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.