Protect Projesi Beşiktaş’tan Sonra Fransa’da!

Protect Projesi Beşiktaş’tan Sonra Fransa’da!


Çocuk cinsel istismarına karşı farkındalık yaratma, bilgilendirme, önleme ve korumaya yönelik yenilikçi eğitim araçları geliştirmeyi hedefleyen Protect projesi kapsamında düzenlenen eğitimler tamamlandı. Proje eğitimlerinin üçüncü ve son ayağı Fransa’nın Pau şehrinde; Türkiye, İngiltere, Fransa, Kıbrıs ve Polonya’dan toplam 22 gençlik çalışanının katılımıyla gerçekleşti.

Pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak yapılan ilk eğitimde "Çocuk Cinsel İstismarı" ana başlığı altında sosyal dışlanma, alan savaşları, sosyal dâhil etme gibi konular irdelenirken Türkiye’de gerçekleştirilen ikinci eğitimde sosyal dışlayıcılık, sosyal kapsayıcılık, çocuk gelinler, pedofili gibi konulara yer verilmişti. Üçüncü ve son eğitimde ise çevrimiçi güvenlik, siber zorbalık, sanal dışlanma, tehdit, taciz, dezenformasyon, sanal gözetleme, izinsiz görüntülerin yayınlanması, hedef gösterme gibi siber suçlar üzerine çalışıldı. Toplam 3 yıl sürecek projenin sonunda tüm bu eğitimleri değerlendirmek ve elde edilen bilgilerin diğer proje ortakları ve eğitim alan gençler tarafından kullanılmasını sağlamak için bir araç geliştirilecek. 28 Mart - 1 Nisan 2022 tarihleri arasında belediyemizin ev sahipliğinde düzenlenen ikinci eğitimin sonunda her ülke kendi çocuk koruma alanında çocuk oyunu tasarlamıştı. 13-17 Haziran tarihlerinde Fransa’nın Pau şehrinde gerçekleşen ve belediyemizden proje koordinatörlerinin de katılım sağladığı eğitim çerçevesinde oyunların yanı sıra farklı araçlar da geliştirildi. Önümüzdeki süreçte tüm katılımcı ülkelerde bu araçların kullanımına yönelik geniş kapsamlı bir çalıştay gerçekleştirilecek. 30 gençlik çalışanı ve bu alanda çalışma yürüten STK temsilcilerinin bir araya geleceği çalıştaya dair çağrı, kurumsal web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden duyurulacak.

Protect Projesi Nedir?
"Protect" cinsel istismara karşı genç kadınların kendilerini korumaları, bilgilenmeleri ve önlem almalarına yönelik olarak gençlik çalışanları ile onların kullanabilecekleri yenilikçi eğitim araçları geliştirmeyi hedefleyen bir "KA2 Gençlik Stratejik Ortaklık" projesidir. Koordinatörlüğünü İngiltere’de bulunan Londra Goldsmiths Üniversitesi’nin üstlendiği projenin ortakları arasında Türkiye’den Beşiktaş Belediyesi, Polonya Leszno’dan Fundacja Cooperacja (İş Birliği Vakfı), Kıbrıs Lefkoşa’dan C.I.P. (Güçlü Vatandaşlar Derneği) ve Fransa Pau’dan Pistes Solidaires (Dayanışmanın İzleri Derneği) yer alıyor. Proje 30 yaş altındaki kadınların yeterlilik düzeyini ve becerilerini artırmayı, kapsamlı cinsellik eğitimi anlayışını ve çocuk cinsel istismarına dair farkındalıklarını artırmayı hedefliyor.
Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.