Q7'nin 3F'si: Fado, futbol, feda

Q7'nin 3F'si: Fado, futbol, feda

Yıllık kazancından indirim yapmadığı için kadrodışı bırakılan Quresma da sonunda 'Feda' dedi. Portekizli yıldız 750 bin euroluk indirim yaparken son kararı yönetim verecek.

İSTANBUL

-

Beşiktaş

’ta bir yılan hikâyesine dönüşen ‘Quaresma sorunu’nda önemli adım atıldı. Portekizli futbolcu direnişten vazgeçip yıllık 3 milyon 750 bin euroluk kazancından 750 bin euro indirime gitti. Q7’nin bu ‘feda’sından sonra yönetim nihai kararını önümüzdeki hafta verecek.

Mali sıkıntılar içindeki kulübün kontratında indirim yapmasını talep ettiği ancak bu teklife direndiği için kadrodışı bırakılan Portekizli yıldız Ricardo Quaresma, menajeri Ahmet Bulut ile birlikte dün kulübe giderek yönetici Tamer Kıran ile görüştü.

2 saate yakın süren görüşmede, Siyah-Beyazlı yönetim, Portekizliden 3 milyon 750 bin euroluk yıllık kazancında indirim yapmasını aksi halde de uygun koşullarda yolların ayrılmasını önerdi.

Buluşalım haftaya!

Edinilen bilgiye göre Quaresma da yıllık kazancından 750 bin euro düşürmeyi kabul etti. Ancak Siyah-Beyazlıların talebi bu ücretin 2 milyon 500 bine düşmesi. Toplantının ardından menajer Ahmet Bulut ise, “Haftaya tekrardan bir araya geleceğiz. Kulüp gereken açıklamayı yapacak” demekle yetindi. Daha sonra kulüpten yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi: “Süreç aynen devam ediyor. Quaresma’ya kulübümüzün şartları yeniden hatırlatıldı. Haftaya tekrar görüşeceğiz.” Gelecek hafta tarafların gelinen noktayı nihai bir karara bağlaması bekleniyor.

Orman: Seviyoruz ama...

İzmir

’de ‘Kartal Yuvası’nın açılışına katılan Fikret Orman ise 2010-11 sezonunda Inter’den 7.3 milyon euro bonservis bedeli ödenerek transfer edilen Quaresma ile ilgili şunları söyledi: “Bir adalet olması lazım. Bir oyuncu yüz lira alırken, bir oyuncu 5 lira, bir oyuncu 2 lira almaz. Onun için üst tavanı alt tabana yaklaştırmaya çalışıyoruz. Quaresma, bizim en pahalı oyuncumuz. Bunun haricinde bizim takım ruhu oluşturabilmemiz için, disiplin açısından da bazı kriterlerimiz var. Bunlara uyarsa top bizden hocaya geçer. Şu anda hocanın değil, bizim prensiplerimize uyması söz konusu. Quaresma sevdiğimiz ve kıymetli bir oyuncu, bizi anladığını tahmin ediyorum.”

Öte yandan cuma akşamı NTVSpor’da ‘%100 Futbol’ programına konuk olan Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Q7’nin takıma yeniden katılmak için hiçbir çaba sarf etmediğini söyledi. Aybaba, yöneticilerin “Ücretinde fedakârlık yaptığını açıkla biz cebimizden telafi ederiz” bile dediğini ancak Portekizlinin bu öneriyi kabul etmediğini belirtti.

Mayısta serbest kalıyor

Beşiktaş yönetimi, şayet yıldız futbolcu ile anlaşamazsa ara transfer döneminde elinden çıkartmaya çalışacak. Aksi halde Mayıs 2013’te sözleşmesi sona erecek olan Q7 bedelsiz olarak serbest kalacak.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.