Saç boyasına son verecek buluş

Saç boyasına son verecek buluş

Bilim insanları ağarmış saçları tekrar eski haline getirebilecek bir buluşa imza attıklarını açıkladı.

Yaşlılığın da bir belirtisi olarak görülen saçların kırlaşmasının önüne artık boyamadan da geçebilirsiniz. Avrupalı bir grup bilim insanının yaptığı çalışmada ağarmış saçların tekrar eski haline getirilebilecek ilaç geliştirildi.

Ağarmış saçlara uygulanan bu geliştirilmiş krem insanlar üzerinde test edildi. Bu ilacın saçları eski haline getirmesinin yanı sıra dış derinin renk kaybını da giderdiği belirtildi.

Faseb dergisinde yayımlanan araştırma birçok çevrede heyecan yarattı. Derginini editörü Gerald Weissmann "ağarmış saçları gidermek için nesiller boyu çok sayıda ilaç uyduruldu. Ama şimdi ilk kez gerçek bir tedavi imkanı sunan ilaç geliştirildi. Saç köklerine uygulanan bu ilaç beyazlık sorununu gideriyor" dedi.

2009 yılında uzmanlar saç köklerinde hidrojen peroksit birikimi ile ağarmış saçların çıkmaya başladığını belirtti. Bu hidrojen peroksit birikimi saçlara bir tür çamaşır suyu etkisi yaparak beryazlaştırıyor.

Alman ve İngiliz uzmanlar 2411 bin vitiligo hastası üzerinde yaptıkları araştırmada onların saç örneklerini aldı. Katalaz adını verdikleri özel bir enzim keşfeden uzmanlar bu enzimin hidrojen peroksit birikimini parçaladığı ve oksidatif stresi rahatlattığını gördü. Uzmanlar PC-KUS adını v erdikleri tedavi yöntemiyle ağarma sürecini tersine çevirdiklerini belirtti.

Tedavi lokal oluyor ve güneş ışığı ile aktive oluyor. Çalışmada çoğı vitiligo hastasının kirpikleri ve derisi orijinal rengine döndü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.