Saha Çözüm Hareketi ve Öğrenci'Ye Projelerimiz Mersin Yenişehir'de Hayata Geçiyo...

Saha Çözüm Hareketi ve Öğrenci'Ye Projelerimiz Mersin Yenişehir'de Hayata Geçiyo...

Belediyemizin hayata geçirdiği ve sırasıyla Kartal, Beylikdüzü, Bodrum belediyeleri tarafından uygulanmaya başlayan Saha Çözüm Hareketi projesi, Mersin Yenişehir Belediyesi'nde de hayata geçiriliyor…


Belediyemiz ile Yenişehir Belediyesi arasında ilk defa Beşiktaş’ta hayata geçirilen “Saha Çözüm Hareketi” ve “Öğrenci’Ye” projelerinin Mersin Yenişehir’de de uygulanması için iş birliği protokolü imzalandı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit arasında imzalanan protokol kapsamında ekipler, Yenişehir'deki esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sorunları yerinde tespit edecek ve çözümler sunacak. İki belediye arasında dayanışmaya ve dostluğu geliştirmek amacıyla imzalanan protokol ile Saha Çözüm Hareketi’nin usul ve esaslarına ilişkin bilgiler Yenişehir Belediyesi ile paylaşılacak ve iki belediye bu konuda iş birliği içerisinde hareket edecek. Üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek imkânı sağlayan Öğrenci’Ye projesi de Yenişehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek. Öğrenci'Ye uygulamasıyla da öğrenciler belirlenen restoranlarda ücretsiz yemek yiyebilecek.

Saha Çözüm Hareketi Nedir?
Beşiktaş’ta alanında uzman ve dinamik gençlerden oluşan saha çözüm ekibimiz, ilçede 94 binin üzerinde hane, 10 binden fazla iş yerine giderek ilk defa sınırları içinde bulunan bütün ev ve iş yerlerini ziyaret ederek kapsamlı bir envanter çalışması gerçekleştirdi. Beşiktaşlılara projelerimizi anlatan saha çözüm ekibi, sorunları tek tek dinleyerek talepleri çözüme kavuşturmak üzere not etti.

Protokol töreninde konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat: "Zor zamanlardan geçiyoruz, zor zamanları atlatmanın en iyi yönteminin dayanışmadan geçtiğini düşünüyoruz. Ekonomik kriz, ekonomik krizin vatandaş üzerindeki etkileri, pandemi… Bunların hepsi yerel yönetim bütçelerini oldukça zorladı. Tabii vatandaşlarımızın da bütçeleri zorlandı. Biz Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatlarıyla göreve geldiğimiz andan itibaren bulunduğumuz kentleri katılımcı bir anlayışla yöneteceğimize dair sözler verdik. Bu katılımcı anlayışın gereğini yerine getirmek amacıyla önce halk toplantıları gerçekleştirdik. Sonrasında pandeminin başlamasıyla beraber insanlar evlerine çekildi. Biz de hızlıca bu sorunları nasıl çözeriz, zorda kalmış vatandaşlarımıza nasıl ulaşabiliriz diye projeler ürettik ve hayata geçirmeye başladık. Hızlıca 120 kişilik bir ekip oluşturduk. Beşiktaş’ta 65 iş günü içerisinde 93.500 hane 11.700 iş yerini ziyaret ettik. Beşiktaş’ta bulunan bütün kamu kurum ve kuruluşlarını, taksi duraklarını, sivil toplum kuruluşlarını, 9 tane üniversitemizi ziyaret ettik. Taleplerini, önerilerini ve eleştirilerini dinledik. Ortaya çıkan verileri analiz ettik. Bunu bir fırsata dönüştürdük. Göreve geldiğimizde belli başlı veriler belediyenin envanterinde vardı. Ama biz gördük ki Beşiktaş Belediyesi’nin envanterinde 118 tane ihtiyaç sahibi aile var. Ancak saha çözüm ekiplerimizin yaptığı çalışma neticesinde bu sayının 1228 olduğunu tespit ettik ve onun üzerine Halk Market, Halk Mağaza, Aşevi gibi seçimde göreve gelirken vaat etmediğimiz; Beşiktaş için öncelemediğimiz uygulamaları hayata geçirdik. Beşiktaş’ta bile bu hane sayısının 1228’li hanelere ulaştığı; tabii bu rakam bunu ifade edebilen vatandaş sayısı… Bir de bunu söyleyemeyenlerin bir bu kadar olduğunu söylersek çok vahim bir tabloyla karşı karşıya kaldığımızı ve vatandaşlarımız için hızlıca çözüm üretmemiz gerektiğini düşündük. Saha Çözüm Hareketi’ni bir konsept haline getirdik. Elde etmek istediğimiz bütün verilere çalışma neticesinde kavuştuk. Şimdi mahalle mahalle, sokak sokak problemleri biliyor ve oradan gelen sorunlara 48 saat içinde cevap veriyoruz. Bu bir sistem aslında ve bunu Kartal Belediyemiz, Beylikdüzü Belediyemiz, Bodrum Belediyemiz uyguladı. Şimdi Yenişehir Belediyemiz ile protokolümüzü yapıyoruz. Niyetimiz, Saha Çözüm Hareketi’ni bir Türkiye projesi haline getirip CHP’li bütün belediyelerde uygulanabilir hale getirmektir" dedi.

Öğrenci'YE uygulamasını da anlatan Başkan Akpolat şunları söyledi: İkinci markamız Öğrenci'YE. Pandemi dönemi başlamadan hemen önce yemek ücretlerine yapılan zamlardan dolayı kötü haberler duymaya başladık. TURYİD ve esnaf dernekleri ile bir araya geldik bu sorunu nasıl çözebiliriz diye bir çalıştay yaptık. Anlaşmalı restoranların kontenjanları çerçevesinde ücretsiz yemek paylaşımı yapabilmesi için hemen bir aplikasyon hazırladık. Öğrencilerimiz, öğrenci numaralarıyla aplikasyona girip kendisine en yakın konumdaki anlaşmalı restorana gidip ücretsiz olarak yeme içme ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bunun yanı sıra çarşıda bir Yemekhane yaptık. Öğrenciler burada da ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. 9 tane üniversitemiz var. Mobil Öğrenci'YE araçlarımızı oluşturduk üniversitelerimizin önlerinde bu öğrenci araçlarımız bulunuyor. Öğrencilerimiz eğer restoranlardan hizmet alamadıysa orada çorba hizmeti veriyoruz. Ücretsiz internet hizmetini de bu araçlardan veriyoruz. Öğrenci'YE uygulamamızı bir konsept haline getirdik. Bu proje yaygınlaştıkça marka değeri oluşuyor. Öğrencilerin karnı doyuyor. Bunu da bir Türkiye projesi olarak hayata geçirmek istiyoruz."

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de yaptığı konuşmada imzalanan iş birliği protokolünden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: "Beşiktaş ve Yenişehir birbirine çok benzeyen iki ilçe. Beşiktaş’ta 9 üniversite var Mersin’de de iki üniversite var ve bu üniversiteler de Yenişehir’de. Bu Öğrenci'YE projesini biz çok beğendik ve Mersin’de de hayata geçireceğiz. Beşiktaş Belediyemiz bütün bu çalışmalarını bizimle paylaştığı için onlara teşekkür ediyoruz. Bizim işimiz zaten paylaşmak.’’
Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.