Savunucu Kişiler Olan Avukatlar

Savunucu Kişiler Olan Avukatlar

Bir davada kendinizi savunmak zorunda kaldınız mı? Mahkeme konularında size kimlerin yardımcı olabileceği konusunda bir bilginiz var mı? İşte bu ve buna benzer bu konularda sizlere avukatlar yardımcı olabilmektedir.

Avukat kelimesi Latince kökenli bir kelime olup, tanık olarak mahkemeye çağrılan kişi, savunucu anlamlarına gelmektedir. Bir avukat yargı önünde gerçek ya da tüzel kişilerin haklarını savunur, hukuk ve yasal işlerde kişilere yol göstermektedir. Avukat olabilmeniz için hukuk öğrenimini görmeniz, avukatlık stajını  tamamlamanız ve yasaların gerektirdiği koşullara sahip olmanız gerekmektedir.

Avukatlar hangi görev tanımlarını kapsamaktadır?

Belirli bir kanun kapsamında kamu hizmeti ve serbest meslek olarak tanımlanan avukatlık mesleği, avukatların mesleki yükümlülükleri aşağıdaki başlıklar altında toplanabilir mektedir:Avukatlar davaların takipini yapar ve davaları sonuçlandırmak konusunda ilgili bilgileri toplayan kişilerdir.

İstenildiği takdirde ilgilendiği hukuki konularda görüşlerini bildirir.Çalıştığı kurumun menfaatlerini koruyucu, anlaşmazlıkları önleyici hukuki konularda tedbirler almaktadır. Sözleşme ve şartname taslaklarını, kurum ile 3 kişiler arasında çıkan uyuşmazlıklar ile ilgili işleri inceler ve hukuki mütalaa bildiriler. Hukuki süreçlere ilişkin iş ve işlevleri yürütürler.

Avukatlık mesleğine hangi şartlarda kabul edilirsiniz?

Eğer Türkiye' de avukat olmak istiyorsanız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız gerekmekte olup, hukuk fakültesini bitirmelisiniz. Bunların haricinde Avukatlık stajını yapıp, staj bitim belgesini almış olmanız gerekmektedir.

Kasten işlenen bir suçtan dolayı iki yıldan fazla hapis cezası almışsanız ya da devletin güvenliğine karşı suçlar ve benzeri işlemiş iseniz bunlardan dolayıdır ki avukat olamazsınız ve mesleğe kabul edilmesiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.