Semtini Yaşat:

Semtini Yaşat: "Düşüncenle Şekillenecek Arnavutköy"

Birlikte düşünmek, birlikte düşlemek istiyoruz...


Beşiktaş’ta Bebek, Arnavutköy, Sinanpaşa Çarşı ve Levent Çarşı bölgelerinde cadde rehabilitasyonları ve bina cephe siluetlerinde kentsel tasarım oluşturmak amacıyla bir dönüşüm çalışması başlıyor. Belediyemiz bu kapsamda Mimar Sinan Üniversitesi iş birliği ile katılımcı bir kentsel tasarım rehberi oluşturmak üzere semt sakinlerimizle ve ilçedeki tüm paydaşlarımızla bir araya gelerek “Semtini Yaşat” buluşmaları düzenliyor. İlki 15 Nisan Cuma günü Arnavutköy Boğaziçi Spor Kulübü’nde gerçekleşecek olan buluşmamızda daha yaşanabilir bir Arnavutköy için çözüm masalarında yerinizi alın; süreci birlikte tasarlayalım.

Tarih: 15 Nisan 2022 Cuma
Saat: 10.00
Yer: Arnavutköy - Boğaziçi Spor Kulübü
Adres: Arnavutköy Mah. Abdullah Molla Sok. No:26 Beşiktaş/İstanbul

Semtini Yaşat Nedir?

Belediyemiz, Mimar Sinan Üniversitesi akademisyenleri, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin de desteğiyle bir kentsel tasarım rehberi oluşturuyor. Bu rehberi oluştururken şehrin özgünlüğünün korunması, kentimize özgü mekânsal ve sosyal dili sürdürebileceğimiz sosyo-kültürel boyutları öne çıkararak tarihi, kültürel ve doğal özellikleri korumak başlıca ilkelerimiz arasında yer alıyor.

Kentsel tasarım rehberini bu vizyon doğrultusunda hazırlarken kentsel katılımı da sürece dahil etmek için Beşiktaş’taki tüm paydaşlarımızla çalıştaylar düzenlenecek. Tasarım ve planlama sürecinde semt sakinleri, esnaf, sivil toplum örgütleri, dernekler, özel sektör, resmi kurumlar ve toplumun tüm grupları ile eşit ve katılımcı bir süreç oluşturulacak. Kentsel tasarım süreci sosyal, ekonomik siyasal ve psikolojik boyutları ile ele alınacak ve tüm katılımcılar “Semtini Yaşat”mak için fikir alışverişinde bulunacak. Çalışmalara yol haritası oluşturacak bu süreç sonucunda alınan geri dönüşler değerlendirilecek ve kent dokusuna prestij sağlayabilecek nitelikte caddeler ve bölgeler oluşturabilmek için adımlar atılacak.

Yaşadığınız semt hakkında bilgi sahibi olmak ve semtinizin kentsel tasarım süreci ile ilgili fikirlerinizi ifade etmek için “Semtini Yaşat” buluşmamıza katılabilirsiniz.
Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.