Semtini Yaşat:

Semtini Yaşat: "Düşüncenle Şekillenecek Bebek"


Beşiktaş’ta Bebek, Arnavutköy, Sinanpaşa Çarşı ve Levent Çarşı bölgelerinde cadde rehabilitasyonları ve bina cephe siluetlerinde kentsel tasarım oluşturmak amacıyla bir dönüşüm çalışması başlıyor. Belediyemiz bu kapsamda katılımcı bir kentsel tasarım rehberi oluşturmak üzere semt sakinlerimizle ve ilçedeki tüm paydaşlarımızla bir araya gelerek “Semtini Yaşat” buluşmaları düzenliyor. 2 Haziran Perşembe günü Tevfik Fikret İlkokulu'nda gerçekleşecek olan buluşmamızda daha yaşanabilir bir Bebek için çözüm masalarında yerinizi alın; süreci birlikte tasarlayalım.

Tarih: 2 Haziran 2022 Perşembe
Saat: 14.30
Yer: Tevfik Fikret İlkokulu
Adres: Bebek Mah. İnşirah Cad. Manolya Sok. No: 16 Beşiktaş

Semtini Yaşat Nedir?
Belediyemiz, şehrin özgünlüğünü koruyan; kentimize özgü mekânsal ve sosyal dili sürdürebileceğimiz sosyo-kültürel boyutları öne çıkaran aynı zamanda tarihi, kültürel ve doğal özellikleri de koruyarak bir kentsel tasarım rehberi oluşturuyor.

Kentsel tasarım rehberini bu vizyon doğrultusunda hazırlarken kentsel katılımı da sürece dahil etmek için Beşiktaş’taki tüm paydaşlarımızla çalıştaylar düzenlenecek. Tasarım ve planlama sürecinde semt sakinleri, esnaf, sivil toplum örgütleri, dernekler, özel sektör, resmi kurumlar ve toplumun tüm grupları ile eşit ve katılımcı bir süreç oluşturulacak. Kentsel tasarım süreci sosyal, ekonomik siyasal ve psikolojik boyutları ile ele alınacak ve tüm katılımcılar “Semtini Yaşat”mak için fikir alışverişinde bulunacak. Çalışmalara yol haritası oluşturacak bu süreç sonucunda alınan geri dönüşler değerlendirilecek ve kent dokusuna prestij sağlayabilecek nitelikte caddeler ve bölgeler oluşturabilmek için adımlar atılacak.

Yaşadığınız semt hakkında bilgi sahibi olmak ve semtinizin kentsel tasarım süreci ile ilgili fikirlerinizi ifade etmek için “Semtini Yaşat” buluşmamıza katılabilirsiniz.
Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.