Serdar Kurşun:  Atatürk'ün izinde, Laik ve Çağdaş bir yerel yönetim

Serdar Kurşun: Atatürk'ün izinde, Laik ve Çağdaş bir yerel yönetim

Şişli Belediye aday adayı Serdar Kurşun, ABC Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu

Yerel seçimler yaklaşıyor ve belediyeler için aday adayları belirlendi. Seçilen isimler arasından bazıları çoktan plan ve projelerle ortaya çıkmış durumda. Dikkat çekici isimlerden biri de Şişli’den “Aday adayı” olarak gösterilen Serdar Kurşun. Doğup, büyüdüğü yeri çok iyi tanıyan Kurşun, halka ve oradaki yaşama da son derece hakim olduğu görülüyor.

‘MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN İZİNDE, ÇAĞDAŞ BİR YÖNETİM’

Neden Şişli Belediye Başkanı adayı olmayı seçtiniz?

Serdar Kurşun: Siyaseti bir topluma hizmet götürmenin bir aracı olarak gören, partimizin tüzük, ilke ve kurallarına uygun bir yönetim anlayışıyla, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, Laik ve Çağdaş bir yerel yönetim hedefiyle yeni bir başarı hikayesi yazmak için İstanbul'un en güzide ilçesi olan doğup büyüdüğüm ve halen ikamet etmekte olduğum Şişli'den aday adayı oldum.

‘ADALETSİZLİĞİ TAMAMEN ORTADAN KALDIRILMIŞ BİR TOPLUM HEDEFİMİZ’

Şişli Belediyesi'ne seçilmeniz durumunda sol-ilerici ve halkçı bir çizgiye mi taşıyacaksınız yoksa farklı bir anlayış mı izleyeceksiniz?

Serdar Kuşun: Bizim hamurumuz sol-ilerici ve aydınlanmacı bir ideoloji ile yoğruldu. Bu anlayışım mevki veya makama göre veyahut duruma göre değişiklik göstermez. Günümüzde sosyal devlet anlayışını sol ideolojinin çıkış felsefesinden alıp, adeta toplumumuzu muhtaç konuma düşürmek ve bu durumdan oy devşirmek için kullanan bir zihniyet var. 

Biz buna da karşıyız. Halkın olan hakları herhangi bir karşılık beklemeden halka geri vermenin davasındayız. Azaltılmış ve siyasi rant elde edilen yoksulluk değil , ortadan adaletsizliği tamamen kaldırılmış bir toplum yaratmanın peşinde olmalıyız.Belediyelerin yönetip-yönlendirmesiyle ancak bu gerçekleşebilir.  Buna da bir örnek vereyim. Geri dönüşüm üzerinden pek çok kazanç elde edilebilir ve 6-7 bin öğrenciye burs sağlanabilir. Bu son derece mümkün.

‘MÜTEAHHİTLERE BIRAKARAK SORUN ÇÖZÜLMEZ, ÇÖZÜM...’

Kentsel dönüşüm Şişli'deki en büyük sıkıntılardan biri. Bunun rantsal dönüşüme dönmemesi veya bundan uzak tutmak için ne gibi planlarınız var?

Serdar Kurşun: Öncelikle vatandaşların hiçbir şekilde mağdur olmamasını hedeflemek zorundayız. Öyle mütaahhitlerin girip herşeyi berbat ettiği, insanları aç ve açıkta bıraktığı, 3 alıp bir verdiği sözüm ona kentsel dönüşümü asla tasvip etmem. 

Kısaca işi müteahhitlere bırakıp gitmeyle bu sorunlar çözülmez. Belediyeler çok sıkı bir şekilde kontrolde olmalı. Müteahhitler masraftan kaçınarak iş yapıyorlar, binaların kalitesi düşüyor. Tam da burada belediyelere çok fazla iş düşüyor. Şişli’de projeler üzerinden elde edilen rantı engelleyeceğiz. Sadece Kentsel Dönüşüm de değil İstanbul’un kanalizasyon sorunu var. Bu da çok ciddi bir sorun ve altyapısal kaynaklı sıkıntıları var. Şişli bu konuda yine kısmen daha iyi durumda fakat bunları da çözmek için girişimler yapılmalı.

Kentsel dönüşüm konusuna dönersek,  mağduriyet yaratan hiçbir dönüşüme onay vermeyiz. Bizim idealimizdeki şekli ile kentsel dönüşüm adeta bir toplum projesi olacak. Hiç bir vatandaşın mağdur olmayacağı, güvenli ve alt yapısı yenilenmiş bir kentin, yerinde ve adaletli bir şekilde gerçekleştirilen "Yenilenme Projesi" gerçekleştireceğiz. Bu konuda bütün hayatını projelere, üretime, maliyet hesaplamasına ve finansa dayandırmış birisi olarak halkımızın içi rahat olsun.

TEK BİR AİLENİN MAĞDUR EDİLMEMESİNİ SAĞLAYARAK ÇÖZECEĞİZ’

Kentsel dönüşüme direnen aileler ve apartmanlar var. Bu konuyu nasıl çözeceksiniz?

Serdar Kurşun: Demin de bahsettiğim gibi, bir tek ailenin bile mağdur edilmemesini sağlayarak çözeceğiz. Halkı ikna ederek vatandaşın gönül rızası ile yapacağız. AKP'li belediyelerin yaptığı daha doğrusu yapamadığı uygulama ile bizim yapacağımız arasında dağlar kadar fark olduğunu herkes görecek. 

Ben bu konuda gerek Avrupa'da yapılan uygulamaları gerekse Güney Kore örneğini en ince detayına kadar inceledim. Size inanarak söylüyorum. Bizim yapamayacağımız şeyler asla değil. Yeter ki inanalım. Sıkı bir biçimde çalışalım. 

Ne kaynaklarımızı heba edelim ne de bu işe rant kapısı gözüyle bakalım. Yaşanılabilir kentler inşa edelim. Bu aynı zamanda toplumu aydınlanmaya da götürür. Barınma en temel haktır. Çatısı akan bir evde çocuklar rahat ders çalışamaz, rutubet olan bir odada bebekler sağlıklı büyüyemez. Hepsinin sorumluluğunu biliyoruz.

HALK EĞİTİM MERKEZLERİ VE KOOPERATİFÇİLİK ANLAYIŞI

Gençlere ve kadınlara dönük sosyal projeleriniz nelerdir? İşsizlik sorununu bölgede çözmeye dair bir girişiminiz olacak mı?

Serdar Kurşun: Kadınlar toplumun temel unsurudur. Maalesef günümüzde toplumsal olarak en ağır baskı ve zulüm yine kadınlara yönelik gerçekleşiyor. Bu iktidar zamanında kadın cinayetleri %1800 artış gösterdi. Kadını ikinci sınıf varlık gibi gören zihniyet derhal tarihin karanlık sularına gömülmelidir. 

Ayrıca Şişli’nin 3 konferans salonunu gençlere, üniversite öğrencilere açarak burada beyin fırtınaları üzerinden sonuçlar çıkartmaya çalışacağız. Eğitimli olan parlak gençlerimizle birlikte hareket etmemizçok önemli. Bunula beraber Halkeğitim Merkezleri gerçek anlamda etkin bir faaliyet ile kullandırılmalı. 

Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman pek çk sosyal adımı da atmış olacağız. Hatırlayın Köy Enstitüleri bu ülkede yapılmış en iyi projelerin başında geliyordu. Onların kapatılmasıyla asıl kültür, sanat, müzik alanlarında gerileme başladı.

‘CUMHURİYET KURULUŞ FELSEFESİNDE OLDUĞU GİBİ...’

Bizim en başta kadınların ekonomik olarak özgürlüklerini sağlamaya yönelik projelerimiz olacak. Kadınların mikro ekonomik kalkınmasını sağlayacak her türlü girişimi destekleyeceğiz. Onları üretimin içine çekeceğiz. Her ne üretiyorsa üretsin talep ile buluşmasını kolaylaştıracağız. 

Bizim anlayışımızda "Halk Pazarına" 50 katlı otel yapmak yok! Getirsinler evde ürettiklerini satsınlar gelir elde etsinler. Hatta Şişli'de kadınların bu konuda marka olacağına inancım tam. Arkalarında da belediyeleri olacak.

İşsizlik konusuna gelecek olursak. İnanın Türkiye'nin bana göre şu anda en büyük problemi. Bir zamanlar Şişli ve civar ilçeleri adeta üretim üssüydü. Onlarca devasa fabrikanın olduğu yaklaşık 500 bin kişinin çalıştığı bir alan mevcuttu. Kooperatifler çok önemli. Bunların sürdürülmesi lazım.

Kooperatifçilik anlayışı ve algısı aynı zamanda istihdam sağlamak içinde önemli bir nokta. Şimdi şöyle ele alalım, Sarıyer'den Kağıthane'ye kadar şehrin üretim merkezi Şişli ve etrafıydı. Sonra ne oldu. Adeta Şişli'nin merkezi konumunu kötüye kullandılar. Üretim yapan alan sadece tüketim yapan alana çevrildi. Bunun halka ne faydası oldu? Bilakis iş imkanları dışarıya kaydı. Sonuç ortada. Biz CHP'nin büyükşehiri de almasıyla artık Cumhuriyet'in kuruluş felsefesinde olduğu gibi "Çalışkan ve Üretken" anlayışı geri getireceğiz. O zaman inanın işsizlik de çözülür. Üretim şart!

‘MOR MÜCADELENİN RENGİDİR, BU YÜZDEN MOR BELEDİYECİLİK’

Sadece meraktan soruyorum önceki röportajlarınızda ‘gri’ değil ‘mor’ belediyecilik anlayışı demişsiniz bunu biraz açar mısınız?

Serdar Kurşun: Gri biliyorsunuz soğuk ve donuk bir renk. Bu zamana kadar belediyecilik anlayışının adeta sembol rengi. Belediyelerde insanların mutlu olmadığı, bir an önce mecburen işini bitirip çıkmak istedikleri, bürokratik soğuk binalar gibi görüldü. 

Adeta belediyecilik anlayışı gri bir hal aldı. Öte yandan kadın direnişinin ve mücadelesinin rengi biliyorsunuz ki "Mor"dur. Bizim belediyecilik anlayışımız renkli, insan odaklı bir anlayış olacak. Binalar değil insanlar önceliğimiz.

‘HALK İÇİN YAPILACAKSA HER TÜRLÜ BORÇ VE ZORLUĞA KATLANILIR’

Son olarak seçilmeniz durumunda Şişli'yi ferah ve refah dolu bir yapıya ne kadarlık bir sürede getirmeyi hedefliyorsunuz?

Serdar Kurşun: Görev sürem içerisinde öncelikli ve acil bütün sorunları çözmeyi planlıyorum. Gerekirse hergün gece 3’e kadar çalışırım yeterki ilerleme kaydedelim. Gerçekçi olalım imkanlarımız az, merkezi hükümet CHP'li belediyelere karşı haksız uygulamalar içerisinde ben bunun da bilincindeyim. Bakın, yatırım olduğu sürece borç sorun değil. 

Önemli olan kaynakların nasıl kullanıldığı. Halk için yapılacaksa sonuna kadar yapılmalı. Şunu unutmayalım “Fakirler asil insanlardır” bu onurlu insanlar her zaman kapınızı gelmezler. İşte bu yüzden ben gerekirse tek tek o insanları bulup onlara yardım etmeyi kendime görev ediniyorum. Ben kendime de, Şişli halkına da, kısacası komşularıma, kadınlara, çocuklara güveniyorum. Size birşey söyleyeyim sokaktaki ağaç gökyüzündeki kuşlar bile bizden yana. Beraberce yapacağız!

kaynak: ABC Gazetesi

Serdar Kurşun Kimdir?, Şişli Belediye Başkanı Serdar Kurşun , Timo Otel , Serdar Kurşun Trabzonlu, Serdar Kurşun VakıfAy Derneği , Serdar Kurşun, CHP Serdar Kurşun, Serdar Kurşun aday, Serdar Kurşun Kağıthane, serdar kurşun doruk deri, serdar kurşun nereli, serdar kurşun istinye park, serdar kurşun şişli, serdar kurşun teknolium, serdar kurşun ottimo, serdar kurşun chp, serdar kurşun osmancık sisli, sisli belediyesi, serdar kursun, chp sisli belediye baskan adayi serdar kursun, chp sisli adayları, Belediyesi, CHP Şişli Serdar Kurşun, CHP Şişli İlçe Başkanlığı, Şişli Belediyesi, Serdar Kurşun, Chp, serdar kurşun timo,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler