Serdar Kurşun, "Yaşam kalitesini artıracağız"

Serdar Kurşun, "Yaşam kalitesini artıracağız"

Şişli’den başkanlık için aday adayı olan Serdar Kurşun, hedeflerini Cumhuriyet’e anlattı.

Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Şişli’den belediye başkan aday adayı olan Serdar Kurşun, ilçenin ve İstanbul’un en büyük sorununun işsizlik ve kentsel dönüşüm olduğunu söyledi. Yurttaşların yönetim sürecine dahil olacağını anlatan Kurşun, “Bizim mutfağımız halkımıza tamamen açık olacak. Neyin nasıl yapıldığını bilmek herkesin hakkı. Halkın yönetime dahil olması bize güç verecek”dedi. Kadınların, gençlerin ve çocuklarını öncelikli olacağının altını çizen Kurşun,“Belediyemiz kesinlikle gri değil ‘mor’ renkli olacak. Fabrikalarıyla, imalathaneleriyle üreten ve katma değer yaratan bir ilçeydik. Yeniden ilçemizi kimliğine kavuşturacağız” diye konuştu.  Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan Serdar Kurşun şunları söyledi:

-CHP’de olan bir belediyeye adaysınız. Şişli’yi tercih etmenizin sebebi nedir?

Şişli İstanbul’umuzun incisidir. En kıymetli ilçelerindendir. En önemlisi de “Cumhuriyet ile perçinlenen aydınlanmanın” mihenk taşıdır. Bu tarihi bilinç ile hareket etmek gerektiğinin farkındayım.Yenilikçi, inovatif, şeffaf ve katılımcı bir belediyecilik anlayışını sosyal demokrat ilkeler ile buluşturabileceğime inandığım için Şişli’den aday adayı oldum. Ekip çalışmasına oldukça önem veren birisiyim. Kadınlar, gençler ve hatta çocuklar ekibimin bir parçası. Ben hem bir işveren olarak hem de emekçi olarak hayatın kattığı deneyimlere inanan birisiyim. Bir projeyi okumak, maliyet hesabı yapabilmek, planlamak ve neticelendirmek hayatımda her zaman gerçekleştirdiğim basamaklardır. Bunlardan herhangi bir tanesini yapamayacağıma inansam asla yüz binlerce insanın yaşadığı bir ilçenin sorumluluğunu üzerime almak için girişimde bulunmazdım. Biz hep sahadayız. Birçok yerde kendi olanaklarımla yardımda bulundum. Bunu da siyasetin malzemesi yapmadım. İnsanlara farklı kanallardan dokunabilmek için ve belki de bir kan değişimine ihtiyaç olduğu için öncelikle kendi evimizden başlamak istedim.

Şişlili refahtan payını almalı

-Şişli ekonomik refah payından hakkını alabiliyor mu?

Şişli’nin görünen ve görünmeyen iki yüzü var. Birincisi 300 bin nüfuslu bir ilçe ve semtlerine göre insanların ekonomik durumu değişiyor. İkincisi ise gün içerisinde 3 milyon insanın gelip geçtiği bir bölge. Payını almak bir yana Şişli halkı sürekli veren taraf olmuştur. Kentsel artı değerlerin hiçbiri halkın cebine girmemektedir. Şişli’deki alışveriş merkezi, iş merkezleri ve oteller gibi katma değeri yüksek projelerin Şişli halkına bir yansıması yoktur. Bakın Şişli mahallelerinin haline, adeta ötekileştirilmiş bir kentleşme görürürsünüz. Bu görüntünün ortadan kalması ve halkın yaratılan değerlere ortak olmasını sağlamamız gerekmektedir. Biz de Şişli’de yaşayan yurttaşların ekonomik refahtan payını alması için kendisinin de üretime dahil olduğu ve kendi ilçesine akan taleple buluşabildiği sistemi aktif hale getirmek istiyoruz. Bir ilçenin rantı halka rağmen elde edilmez. O rant halk için kullanılmalı.

-Şişli’de öncelik vereceğiniz bir bölge ya da yer var mı?

Siyasi bakış açım ve tabiatım gereği ben kesimlere karşıyım. Biz hepimiz bir kesimiz ve halkız, başka bir bölümlendirmeye ihtiyaç hayatımın hiçbir evresinde duymadım. Maalesef birileri halkımızı kesimlere ayırdı. Öncelik hedefimiz; birleştirici olmak. Bunu paylaşarak ve bölüşerek gerçekleştireceğiz. Kadınların, gençlerin ve hatta çocukların dahi yönetimde yer alacağı “Katılımcı bir belediyecilik” anlayışına geçeceğiz. Şeffaf olacağız. Belediyenin dışından bakan içini görebilecek. Sistemin herhangi bir noktasına dahil olabilecek. Restoranlarda “Mutfağımızı gezebilirsiniz” ibaresi bulunur, bizim mutfağımız da halkımıza tamamen açık olacak. Neyin nasıl yapıldığını bilmek herkesin hakkı. Halkın yönetime dahil olması bize güç verir. Belki önceliğimiz 50 bin nüfuslu Mahmut Şevket Paşa mahallesinde kocaman bir lise yapmak olacak. Eğitim, ulaşım, sağlık, kültür ve inançsal gibi bütün alanlarda noktasal olarak tespit edilmiş sorunlar var ve biz bu sorunları mahalle mahalle çözmek için çalışıyoruz.

Yaşam kalitesini artıracağız

-Aday gösterilmeniz ve seçilmeniz halinde hangi projeleri gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz?

Her ne kadar belediye partimizde olsa da zamanla birtakım sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. Hizmet edebilmek için belediyenin kangren haline gelen kısımlarını tedavi edeceğiz. Sürdürülebilir belediyecilik için bütçe planlamasını ve gelir idaresini doğru yapabilen bir yapı ortaya koyacağız. Geri dönüşüm alanında belediyenin elde edebileceği muazzam bir katma değer var. Biz bunu öğrencilerimize burs olarak döndüreceğiz. Bunu yaparken sokaklarda kâğıt toplayan on binlerce atık emekçisinin sosyal ve hukuki haklarını yasal bir zemine kavuşturacağız. Yeşil enerji üretimi ile kendi kendine enerji üreten binalarla harcama kalemlerini azaltacağız. Kadınların mikro ekonomik olarak kalkınması, öncelikli projelerimizden. Belediyemiz kesinlikle gri değil ‘mor’ renkli olacak. Şişli ilçesi sınırları önceden adeta fabrikalarda üretim merkeziydi. Fabrikalar, imalathaneler ile üreten ve katma değer yaratan bir ilçeydik. Sonra rantsal dönüşüme kurban edildi. Bunun faturası hem şehrimize hem de insanlarımıza kesildi. Yine üreten bir ilçe yaratmak için projelerimiz var. Biz Şişli’de yine partimiz adına yeni bir başarı hikâyesi yazmak için yola çıktık. Bazen kan değişikliği yapmak gerekir. Aydınlanmanın ilçesi olan Şişli’de yurttaşlarımızın yaşam kalitasini artırmak için projelerimiz hazır ve görev bekliyoruz.

‘Acil durum haritası gerekli’

Sadece Şişli’nin değil tüm İstanbul’un temel sorunu işsizlik ve kentsel dönüşüm. Hükümet, acele kamulaştırma adı verilen savaş yasaları ile yurttaşı aniden ve hazırlıksız yakalama gayretinde bulundu. Devletin görevi yurttaşın işini kolaylaştırmaktır. Ancak ne yazık ki çıkarılan haksız yasalar yüzünden yurttaşlarımız mağdur edildiler. Evlerinden edilenler, kirada yaşamak zorunda kalanlar, su ve enerji gibi temel tüketime yüksek bedel ödemek zorunda kalanlar ve daha niceleri... 

Doğru ve yerinde uygulanmayan kentsel dönüşüm faciası yüzünden inanın çok ağır haksızlıklar ve mağduriyetler yaşandı. İstanbul’a ihanet edildiğini iktidar partisinin yöneticileri kendi ağızları ile itiraf etti. Bu megakentin bir acil durum haritası bulunmuyor.

Afet önceliğimiz

Deprem anında, yangın anında gibi afet durumlarında ne yapacağını bilen yok. Toplanma alanlarımızı parsel parsel yapılaştırdılar. Bizim Şişli’de temel hedeflerimizden biri her türlü afete dayanıklı modern mimariye başvurulan güvenli yerleşim alanları oluşturmak. Önümüze bakmamız ve geleceği inşa etmemiz gerekmektedir. Biz değişime ve dönüşüme geliyoruz. Parti olarak sadece elimizdeki belediyelere değil, İstanbul’a talibiz. İşsizlik sorunun, ise hazırladığımız birkaç proje ile çözmeye çalışacağız.

Serdar Kurşun Kimdir?, Şişli Belediye Başkanı Serdar Kurşun , Timo Otel , Serdar Kurşun Trabzonlu, Serdar Kurşun VakıfAy Derneği , Serdar Kurşun, CHP Serdar Kurşun, Serdar Kurşun aday, Serdar Kurşun Kağıthane, serdar kurşun doruk deri, serdar kurşun nereli, serdar kurşun istinye park, serdar kurşun şişli, serdar kurşun teknolium, serdar kurşun ottimo, serdar kurşun chp, serdar kurşun osmancık sisli, sisli belediyesi, serdar kursun, chp sisli belediye baskan adayi serdar kursun, chp sisli adayları, Belediyesi, CHP Şişli Serdar Kurşun, CHP Şişli İlçe Başkanlığı, Şişli Belediyesi, Serdar Kurşun, Chp, serdar kurşun timo,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler