ŞİLE SAHİLLERİNDE DENİZE GİRMEK YASAKLANDI

ŞİLE SAHİLLERİNDE DENİZE GİRMEK YASAKLANDI

Şile Kaymakamlığı, yoğun dalga ve akıntı nedeniyle denize girmenin yasaklandığını duyurdu. 

Şile Kaymakamlığı, yoğun dalga ve akıntı nedeniyle denize girmenin yasaklandığını duyurdu. 

Şile Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, ilçeyle ilgili meteorolojik hava deniz tahmin raporlarına göre, bugün rüzgarın kuzey (yıldız) ve kuzeydoğudan (poyraz) 3-5 şiddetinde, dalga yüksekliğinin 1 ila 2 metre, yer yer 2,5 metre ve havanın sağanak yağışlı olacağı belirtildi.

Kaymakamlık'tan yapılan açıklama şöyle: 

"İlçemize ait meteorolojik hava/deniz tahmin raporlarına göre;

08.08.2021 Pazar günü; rüzgarın Kuzey (Yıldız) ve Kuzeydoğudan (Poyraz) 3-5 şiddetinde, dalga yüksekliğinin 1 ila 2 metre yer yer 2.5 metre ve havanın sağanak yağışlı olacağı tahmin edilmektedir.

Sahillerimizde can ve mal kayıplarının önlenmesi için hava/deniz raporları doğrultusunda gerekli önlemler alınmakta, vatandaşlarımızın duyarlı yaklaşım ve destekleriyle etkin şekilde uygulanmaktadır.

Şile Sahil Güvenlik Komutanlığı ve ilgili kurumlarımızdan sahillerimizdeki hava/deniz durumuna ilişkin aldığımız anlık bilgilere göre; ilçemiz plajlarında dalga yüksekliğinin hali hazırda 2 ila 2.5 metre olduğu bildirilmiştir.

Kaymakamlığımızca 08.08.2021 Pazar (bugün) Saat:09.00 itibariyle gün boyu İlçemiz sahillerindeki yoğun dalga ve akıntı nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini korumak amacıyla denize girmek yasaklanmıştır”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.