"Sohbet Meclisleri"nde konuk Mustafa Mesten

"Sohbet Meclisleri"nde konuk Mustafa Mesten

Eyüpsultan Belediyesi, “Selam” sloganıyla karşıladığı “Onbir Ayın Sultanı” Ramazan ayı boyunca, her yaşta insanımız için birbirinden güzel programlar düzenleyecek.

Eyüpsultan Belediyesi, “Selam” sloganıyla karşıladığı “Onbir Ayın Sultanı” Ramazan ayı boyunca, her yaşta insanımız için birbirinden güzel programlar düzenleyecek.

Bunlardan biri de Eyüp Sultan Camii Meydanı’nda İkindi namazı sonrası saat 17.30’da gerçekleştirilecek olan “Sohbet Meclisi” isimli program.

Her gün farklı bir konuğun ağırlanacağı programda, Eyüpsultan’ın manevi atmosferine yaraşır güzellikte konular konuşulacak.

Programın ilk konuğu da Eyüpsultan İlçe Müftüsü Mustafa Mesten oldu.

Mesten, sohbete Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“SELAM NİDASIYLA YOLA ÇIKTILAR, RABBİM SELAMET İÇERİSİNDE RAMAZIN’I İDRAK ETMEYİ BİZLERE NASİB EYLESİN”

Mustafa Mesten, Kur’an tilavetinin ardından ise, Eyüpsultan Belediyesi tarafından hazırlanan “Sohbet Meclisi ”ne değinerek şunları söyledi:

“Böyle güzel bir ortamı, böyle güzel bir mekânı hazırlayıp, bu imkânı bizlere verdiği için Belediye Başkanımız Deniz Köken beyefendinin şahsında belediyemizin bütün çalışanlarını tebrik ediyorum. ‘Selam’ nidasıyla yola çıktılar, inşallah rabbim selamet içerisinde Ramazan’ı idrak etmeyi bizlere nasip eylesin.”

“RAMAZANLAR AYNI, DEĞİŞEN BİZLERİZ”

Mesten, konuşmasının devamında insanların hep “Nerede o eski Ramazanlar?” dediğini, eski Ramazanları andığını belirterek şöyle konuştu;

“Ramazanlar aynı Ramazanlar, değişen bizleriz. Ramazan bütün heybetiyle, bütün güzelliği, bütün haşmetiyle duruyor. Rabbim, Ramazan-ı Şerifi en güzel şekilde yad etmeyi, ihya etmeyi, idrak etmeyi bizlere nasip eylesin.”

Eyüpsultan Müftüsü Mesten konuşmasında Ramazan-ı Şerif’in güzelliği, Ramazan-ı Şerif’in önemi ve Ramazan-ı Şerif’in bizlerden neler beklediği gibi konuları da ayrıntılarıyla aktardı.

“SAMİMİYET VE İHLAS”

Ramazan ve orucun bizlerden öncelikle samimiyet istediğinin altını çizen Mesten, aynı şekilde Rabbimizin de, bu dinin mensupları olarak bizden, tüm davranışlarımızda samimiyet ve ihlas istediğini belirtti.














HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.