SUDAN’IN İSTANBUL BAŞKONSOLOSU BAŞKAN ÖZTEKİN’İ ZİYARET ETTİ

SUDAN’IN İSTANBUL BAŞKONSOLOSU BAŞKAN ÖZTEKİN’İ ZİYARET ETTİ

Sudan’ın İstanbul Başkonsolosu Mohammed Seghairoon Elsheikh Alfaki, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’i ziyaret etti.

Türkiye’nin 2005 yılını ‘Afrika Yılı’ ilan etmesinin ardından başlatılan çalışmalar neticesinde son 15 yılda birçok Afrika ülkesi ile ticari ve kültürel işbirlikleri gerçekleştirildi. Bugün gelinen noktada Türkiye ve Afrika arasında gerçekleşen ticaret hacmi 25 milyar doları bulurken; ülkeler arası siyasi ve kültürel işbirlikleri de giderek güçleniyor.

Ülkeler arası gerçekleştirilen işbirlikleri yerelde de kendini göstermeye devam ediyor. Öyle ki son dönemde Türkiye’nin birçok şehri, Afrika şehirleriyle kardeş şehir oldu.

Şehirler arası işbirliğini güçlendirmek adına Sudan’ın İstanbul Başkonsolosu Mohammed Seghairoon Elsheikh Alfaki, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’i ziyaret etti. Ziyarette Başkan Öztekin yeni dönem projeleri ile Kağıthane’nin tarihi ve kültürel yapısını Başkonsolos Alfaki ile paylaştı.

Başkonsolos Alfaki, Kağıthane’de son dönemde gerçekleştirilen projeleri yakından takip ettiklerini belirterek Başkan Mevlüt Öztekin’e misafirperverliği için teşekkür etti.

Başkan Mevlüt Öztekin de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; ‘’Yüzyıllardır Afika ile olan ilişkilerimiz, özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bugün adeta altın çağını yaşıyor. Biz bu ilişkileri yerelde de güçlendirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kağıthane’de birçok Afrika kökenli komşumuz bulunuyor. İlçemizde bulunan Sudan Türk Dostluk Okulu’nda öğrenim gören yüzlerce öğrencimizin tüm sosyal faaliyetlerde yanındayız. Afrikalı kardeşlerimiz Türkiye’yi adeta ikinci vatanları olarak görüyor. Türkiye de gerek devlet, gerekse özel sektör nezdinde Afrika’ya birçok yatırım gerçekleştiriyor. İlişkilerin yerel düzeyde de güçlenmesi için işbirliği ve iletişimimizi önümüzdeki süreçte arttırarak devam ettireceğiz.’’ şeklinde konuştu.


Kaynak: Kağıthane Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.