"Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma için Yetişkin" Projesi Beşiktaş’ta Gerçekleşti!

Belediyemiz, Avrupa Birliği Erasmus+ projelerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor...


Bulgaristan’ın Toplum ve Gençlere Yardım için Ruse Derneği (Association of Ruse in Help for Society and Young People) ile ortak yürüttüğümüz Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma için Yetişkin (Adult Towards a Rural Sustainable Development) projesi, 2-9 Şubat 2022 tarihleri arasında Beşiktaş’ta gerçekleşti. Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz proje kapsamında Bulgaristan’dan gelen geleceğin eğitimcileri, Beşiktaş’ın farklı noktalarında sürdürülebilir çalışmalarla ilgili olarak bilgilendirildi ve uygulamalı eğitimlere katıldı.

Misafirlerimiz öncelikle Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi’nde, atık malzemeden mum yapımı, sıfır atık yemek ve pastacılık, artık kumaşlarla kırkyama, kullanılmış şal ve fularlarla tokat baskı gibi eğitimlere katılarak geleneksel el sanatlarını deneyimledi. Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi’ndeki çalışmaların yanı sıra katılımcılara; belediyemizin Beşiktaş’ta çevre, sıfır atık, karbon ayak izi sıfırlaması ve sürdürülebilirlik gibi konularda yaptığı uygulamalar sunuldu. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen sunumun ardından misafirlerimize su tasarrufu için perlatör (musluk havalandırıcı) hediye edildi. Akmerkez AVM Terasta Tarım projesi ile permakültür uygulaması yerinde incelenirken Ek Biç Ye İç Ekibi tarafından Bokashi Kompost Uygulaması ve Terasta Tarım Projesi hakkında da uygulamalı bilgilendirmeler yapıldı. Ziyaretlerin ardından katılımcılara tohum kutuları armağan edilerek tohum ekiminin incelikleri anlatıldı.

Geleneksel el sanatlarını gençlere ve erişkinlere sürdürülebilirlik teması altında; çevre dostu yöntemlerle ve uygulamalı olarak öğretmeyi amaçlayan proje, gençlik çalışanlarına Beşiktaş’ta ufuk açıcı bilgiler sunarak farklı bir deneyim fırsatı sağladı. Projenin sona ermesinin ardından misafirlerimize hediye çantaları eşliğinde katılım sertifikaları takdim edildi. Belediyemiz aynı zamanda projenin tüm katılımcıları adına Tema Vakfı’na fidan bağışında bulundu.
Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.