TARİHİ SU SARNICI’NIN RESTORASYONU TAMAMLANDI

TARİHİ SU SARNICI’NIN RESTORASYONU TAMAMLANDI

Yaklaşık 2 yıl süren çalışmalarda herhangi bir makina kullanılmaksızın tamamen el işçiliği ile aslına uygun şekilde restore edildi. Restorasyon çalışmalarında alanında uzman restoratör, mimar, inşaat mühendisleri ve işçilerden oluşan 50 kişi görev aldı.

Ekipler toprağa gömülü olan yapının beden duvarlarını elle kazıp içindeki toprak ve molozları tamamen temizledi. Yapı, içinde ve dışında sonradan ilave olan muhdes yapılardan arındırıldı. Çimento esaslı sıvalar raspalanarak derzleri açıldı. Zaman içinde zayıflayan bağlayıcılar enjeksiyon tekniği ile güçlendirildi. Tonoz üstüne horasan harç ile şap, tonoz altına ise derzi yapıldı. Yapının sıvaları yenilenirken duvarların eksik kısımları aslına uygun olarak tamamlandı. Tek katlı taş yapı 6,5 metre yükseklikte ve 210 m2'lik alanı kapsıyor.

Osmanlı döneminde Kâğıthane bölgesinin su ihtiyacını karşılayan Sadabad Su Sarnıcı yakın zamanda sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmak üzere hizmet verecek.

zjnhro45gcsospqdfmuxyv7q.jpg

dptvngzg5n1iqudbz9ehksrj.jpg

snpzctIvmhvcgrfe21ep4oar.jpg

uIt9v4uoogzlmn56nyidkhaz.jpg

rvtx9qjmhfp7ymflnkaI82wg.jpg

3gh4kjcoslm01n9vl5qkbxIf.jpg

6cnlxihujksqmvtfwgxcg9fb.jpg

kwi1m2fcogryqpguq4vwsp57.jpg

2dytczvwx6hdbgpjeuuklrel.jpg

m8npzixog4fd2aejcssk6ak0.jpg

mzehxfwfrtsppbd9yj18qugv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.