Teleskopla Ay, Jüpiter ve Satürn gözlemi yapıldı

Teleskopla Ay, Jüpiter ve Satürn gözlemi yapıldı

Etkinlik, Alibeyköy Osmanlı Parkı içerisinde bulunan Ali Kuşçu Evi’nde, akşam saatlerinde düzenlendi.

Etkinliğe katılanlar teleskoplarla Ay, Jüpiter ve Satürn’ü gözlemleme imkanı buldu.

Bu arada etkinliğe katılanlar için uzay, ve uzayda bulunan gezegen, yıldız gibi gök cisimlerini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Ayrıca Ali Kuşçu Uzay Evi bahçesine “Dünya’dan Evren’e Bakış” isimli bir de fotoğraf sergisi açıldı.

“HER YAŞTAN KATILIMCIYI AĞIRLIYORUZ”

Merkez sorumlusu Bahar Atalı düzenledikleri etkinlikle ilgili şöyle konuştu:

"Bugün 4 – 10 Ekim tarihleri arasında kutlanan Dünya Uzay Haftası nedeniyle bir etkinlik düzenledik. Dünya Uzay Haftası’nın her yıl bir teması oluyor. Bu yılın teması ‘Uzay ve Sürdürülebilirlik”. Biz de bu temaya uygun, uzaya, uzayın önemine dikkat çekmek için bu etkinliği düzenledik. Etkinliğimizi halka açık olarak geçekleştiriyoruz. Her yaştan katılımcıyı burada ağırlıyoruz.

ALİ KUŞÇU UZAY EVİ’NE İLGİ ÇOK YOĞUN

Ali Kuşçu Uzay Evi’ne uzun yıllardır çok yoğun ilgi var. Okul randevularımızı dahi açtığımızda birkaç gün içerisinde bir dönem boyunca tüm randevularımızı dolduruyoruz. İkinci dönem randevuları için okullar şu anda sırada bekliyorlar. Biz herkese hizmet vermek istiyoruz. Buradaki eğitimi herkesle paylaşmak istiyoruz. Bu tür halka açık etkinliklerle de bunu daha sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz"

İSTANBUL’UN FARKLI İLÇELERİNDEN KATILIM OLDU

Etkinliğe İstanbul’un farklı ilçelerinden de katılanlar oldu. Katılımcılar etkinliği çok beğendiklerini belirterek hem kendileri hem de çocukları için eğitici ve uzun yıllar akılda kalıcı olduğunu söylediler. Bu arada Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’e teşekkür eden vatandaşlar bu tür etkinliklerin devam etmesini istediler.

d6knlbrk9mIdirtbfwwuzghy.jpg

muwktha8bkfz7zdctgy2j6mp.jpg

guzbdfkzcagy2shev5yc4jqs.jpg

e8h9fvkdljywbmhlz73zks2u.jpg

lkryIf9qwtvfuwzmdxhk3a7x.jpg

wujdzeagz9td5rlsyunotpf3.jpg

q608zbmnokkajihldetrsnc9.jpg

ufoh34cyab8wueyfs9wljzmn.jpg

bI65uwmd49axvizwhhapsfoc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.