Tiyatro Gösterimi:

Tiyatro Gösterimi: "Süt Kardeşler"

Süt Kardeşler tiyatro oyunu, 19 Mart'ta Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelenecek...


İlk olarak Türk Tiyatrosu'nun ustalarından Nejat Uygur tarafından sahnelen Süt Kardeşler, Süheyl&Behzat Uygur Tiyatrosu'nun günümüze uyarlamasıyla yeniden seyirciyle buluşuyor. Belediyemizin organizasyonuyla Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelenecek olan oyuna tüm komşularımız davetlidir.

Biletlerinizi tiyatro gösteriminden bir gün önce kültür merkezlerimizden ve Levent Hizmet Binası’nda yer alan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzden ücretsiz olarak temin edebilirsiniz.

Tarih: 19 Mart 2022 Cumartesi
Saat: 20.30
Yer: Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi
Adres: Dikilitaş Mah. Hakkı Yeten Cad. No:10 Beşiktaş

Oyun Hakkında
Süt Kardeşler - 2 Perde

Yönetmen: Süheyl Uygur - Behzat Uygur
Yazan: Hüseyin Rahmi Gürpınar
Uyarlayan: Nejat Uygur
Oyuncular: Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Emine Ün, Nurten İnan, Ömer Yılmaz, Hakan Eke, Mesut Yılmaz, Elif Gönlüm
Koreograf: Ömer Yılmaz
Dekor Tasarım: Batuhan Bozcaada
Fotoğraf: Eren Yiğit

Konu
Türk Tiyatrosu’nun duayeni Nejat Uygur tarafından uyarlanarak önce tiyatro oyunu olarak sergilendikten sonra sinemaya aktarılan oyun, Süheyl&Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından günümüz yorumuyla Süt Kardeşler adıyla sahneleniyor. Bahriyeli iki askerin bilerek izin kağıtlarını değiştirmesi sonucu ortaya çıkan karışıklık, Bahriyeli Komutan Gazanfer sayesinde sonuca kavuşturuluyor. Geleneksel Türk Tiyatrosu'ndan örnekler sunan oyun, sahne, dekor ve kostümleriyle oyunu izleyenleri 1950’li yıllara götürüyor.

Etkinlik Kuralları
• Davetiyeler ücretsizdir; bir oyun için en fazla 4 davetiye alınabilir.
• Davetiyeler, etkinlikten 1 gün önce Akatlar Kültür Merkezi, Zübeyde Ana Kültür ve Sanat Merkezi, Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi, Mustafa Kemal Merkezi gişelerinden ve Levent Hizmet Binası Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzden alınabilir. Kültür merkezleri gişeleri 09.00-17.00 saatleri arası açıktır.
• Davetiyesi olmayan seyirciler salona alınmayacaktır.
Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.