ÜNİVERSİTELİLERE EĞİTİM YARDIMLARI BAŞLADI

ÜNİVERSİTELİLERE EĞİTİM YARDIMLARI BAŞLADI

Kağıthane Belediyesi ilçedeki üniversite öğrencilerine nakdi yardımda bulunuyor.

Eğitime destek adı altında dağıtılan nakdi yardımlar için başvuru şartları, Kağıthane Belediyesi'nin internet sitesinde yayımlandı. Buna göre öğrencinin İstanbul dışında 4 yıllık devlet üniversitesinde okuması, sınıf tekrarı yapmamış olması, öğrencinin ve anne veya babasından en az birinin Kâğıthane sınırlarında ikamet etmesi, ailede kişi başına düşen gelirin net 1.850 TL üzerinde olmaması gerekiyor.

Kağıthane Belediyesi’nin 800 TL olan nakdi yardımına başvurular 11 Ekim Cuma gününe kadar devam edecek. Gerekli belgelerin hazırlanmasının ardından öğrenciler, belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne gelerek başvurularını yapabiliyor.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin konuyla ilgili olarak; ‘’Ben de üniversiteyi Kağıthaneli esnaf bir ailenin evladı olarak gurbette okudum. O nedenle özellikle şehir dışında okumanın zorluğunu yakından biliyorum. Öğrencilerimiz en verimli çağlarında hiçbir konudan geri kalmamalılar. Gençlerimizin eğitim ve sosyal hayatlarında her zaman yanlarındayız. Sağladığımız bu yardımlarımız inanıyorum ki gelecekte ülkemizin yararına olan fikir ve projelerin gelişmesine katkı sağlayacak.’’ diye konuştu.


Kaynak: Kağıthane Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.