UYGULAMALI EĞİTİM PLATOSU PROJESİ İLE GENÇLER HAYATI DENEYİMLİYOR

UYGULAMALI EĞİTİM PLATOSU PROJESİ İLE GENÇLER HAYATI DENEYİMLİYOR

Kâğıthane Uygulamalı Eğitim Platosu, gençlere 5 iş günü süresince belediyenin farklı birimlerinde görev alarak, merak ettikleri alanlarda deneyim kazanma imkanı sunuyor. Projeye 16-23 yaş aralığında 550 genç başvuru yaptı. Eylül ayı ortasına kadar her hafta 100 kadar genç, belediyenin 24 farklı biriminde görev alacak. Gençler işin uzmanlarından meslek becerisi kazanırken çeşitli ödüllerin de sahibi oluyor.

Uygulamalı Eğitim Platosu’nda ilk haftayı geride bırakan gençler için sertifika ve ödül programı düzenlendi. Bir hafta süresince Belediye’nin farklı birimlerinde görev alan gençlere ödülleri çekilişle; AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya ve Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin tarafından verildi. Gençler bilgisayar, cep telefonu, tablet ve elektrikli scooter gibi ödüller kazandı.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin projeyle ilgili; ‘’ Uygulamalı Eğitim Platosu’nda gençler işin uzmanlarından meslek becerisi kazanırken çeşitli ödüllerin de sahibi oluyor. Şehir yönetimi hakkında bilgi sahibi de olan gençlerimizin şehre aidiyet duygusu da bir o kadar gelişiyor. Temizlik işçisi görevini üstlenen gençler sokakların temiz tutulması, zabıta görevinde bulunan gençler alışveriş ürünlerinin insan sağlığı ve piyasalara uygunluğu, veterinerlikte görev alan gençler sokak hayvanlarının yaşamı konularında daha bilinçli oluyor.’’ dedi.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'in seçim öncesi söz verdiği 53 projeden biri olan Uygulamalı Eğitim Platosu ile gençlere öğrenirken sosyalleşebilecekleri yeni bir alan daha kazandırılmış oldu. Projenin hayata geçmesiyle; Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'in sözünü verdiği 53 projeden %90'ı tamamlandı.



cqulr37fveafhkcpt2saultd.jpg

krrc08h3sa4fojst1tImneip.jpg

giIsaksn6k7zgphrr8xlo3y5.jpg

qkhsnm2euhrvtdlzw7oajxeg.jpg

scu7j3zdzm8ni65axgfhdwqx.jpg

jptqdx3qfysb1u0lpnIli2wb.jpg

c5o1efxz8p6ei0xzofsrwuk2.jpg

f61myacesglvwusvzbmeh89r.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.