“Yaza Merhaba Şenliği”nde Gençler Yeteneklerini Sergiledi

“Yaza Merhaba Şenliği”nde Gençler Yeteneklerini Sergiledi

Gaziosmanpaşa’da “Yaza Merhaba Şenliği” kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar ve gençler yeteneklerini sergiledi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “S

Gaziosmanpaşa Meydanı’nda, “Yaza Merhaba Şenliği” kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Gaziosmanpaşa Belediyesi Sanat Akademisi ve Gaziosmanpaşa Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yeteneklerini sergiledikleri sanat gösterileri vatandaşlardan büyük ilgi gördü. “Yaza Merhaba” diyen vatandaşların coşkusuna ortak olan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, programda ilçedeki 10 bilgi evinde yazılım ve kodlama eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikalarını teslim etti. Öte yandan Sanat Akademisi öğrencilerinin sergisini gezen Başkan Usta, resimler hakkında bilgi aldı. Kendisini resmeden öğrenciyle konuşan Usta, resime tam not verdi.

“SANAT MERKEZİMİZDE İCRAATLARINI ORTAYA KOYAN GENÇLERİMİZİ GÖRMEK BİZİ GURURLANDIRIYOR”

Gençlerin sanata olan ilgi ve alakalarını arttırmak istediklerini ifade eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Bu etkinliği gelenek haline getirdik. Her yıl değişik amaçlarla çocuklarımızı yetiştirip onların ürünlerini burada sizlere takdim ediyoruz. Özellikle sanat merkezimizde icraatlarını ortaya koyan gençlerimizi görmek bizi gururlandırıyor. Sizlerin, özellikle kendi çocuklarınız olmak üzere bu etkinliklerde onların yanında olmanız, sanatla olan ilgi ve alakasını arttırmanın yanında çocuklarımızı teşvik etmek anlamında da önemli bir destek. Hep birlikte ilçemizde sanatta ve kültürde yeni hikayeler yazmak suretiyle hem onların sanata olan ilgi ve alakalarını, hem de yeteneklerini gelişmesini sağlamak ve aynı zamanda toplumdaki en büyük birlik ve beraberlik kaynağı olan, dayanışmanın en büyük gücü olan kültürdeki birlikteliği arttırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Geleneksel Türk Halk Oyunları ile açılışı yapılan şenlikte öğrenciler, 2 gün boyunca gitardan piyanoya ve kemandan bağlamaya performanslarını sergileyecek. Çocuk korosu, Türk Sanat Müziği Korosu ve Türk Halk Müziği korosunun da yer alacağı etkinliklerde vatandaşlar, hem eğlenceli vakit geçirecek hem de yaza merhaba demenin mutluluğunu yaşayacak.


Kaynak: Gaziosmanpaşa Belediyesi
















HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.