YAZAR AZİZ ERDOĞAN, GENÇLERLE İSTİKLAL MARŞI’NI KONUŞTU

YAZAR AZİZ ERDOĞAN, GENÇLERLE İSTİKLAL MARŞI’NI KONUŞTU

Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi, önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. İstiklal Marşı ve Gençlik konulu programa yazar ve eğitmen Aziz Erdoğan, konuk oldu. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde Erdoğan, İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemin şartlarını ve önemini anlattı.

Mücadele yıllarının ruhunu en iyi şekilde yansıtıyor

İstiklal Marşı’nın ay-yıldızlı al bayrak gibi milli varlığın en yüksek ve en mukaddes timsali olduğunu belirten Erdoğan, “Kahraman Türk ordusuna ithaf edilen İstiklal Marşı’nın kaleme alındığı milli mücadele yıllarının içinde bulunduğu şartları ve ruhu en iyi şekilde yansıtıyor. İstiklal Marşı’nda vatan, bayrak, istiklal ve hürriyet gibi mukaddes sayılan kavramlar İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un mısralarında en zarif ifadesini buluyor” dedi.

Başkan Özdemir’e teşekkür etti

Erdoğan, Akif'in irfanî değerlerini gençlerle paylaşmamıza fırsat veren Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir'e de teşekkür etti.

8wkvjhndyehci35zsqlumcqe.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.