Yazılımda Nelere Dikkat Edilmelidir ?

Yazılımda Nelere Dikkat Edilmelidir ?

Yazılım üretiminden önce donanım ile işletim sistemi seçiminin önemi oldukça fazla durumdadır. Bu tarz konularda biraz daha işletim sistemleri ön plana çıkmaktadır.

. Neticede donanım her ne kadar iyi olsa da işletim sistemi kötü olunca insana yine fayda sağlamayı bırakın bazende zarar vermektedir.

Sonrasında ise sistemin iyi bir şekilde çalışması için  işlemciyle uyumlu bir şekilde çalışacak olan dil  ve dille uyumlu çalışabilecek toparlayıcıya ihtiyaç duyulmaktadır. Nedeni ise birçok insan bilse de bilmeyenler için belirtmek gerekir ise her işlemci ile her dilin birbirini desteleyen yapıda olmamam durumundandır.

Söz konusu Bilgisayarlar olduğunda  tabii ki yazılım üretileceği ilk olarak işletim sistemi seçimidir. Daha sonrasında ise kullanılacak olan programlama dili tespit edilmesi lazımdır.

Bunların ardından derleyici sayesinde kodlar makine diline dönüştürülmeye başlanmaktadır. Bu nedenlerden dolayı derleyici ile kodlama dilinin uyumu büyük önem taşımaktadır.

Misal olarak belirtmek gerekir ise bazı diller ve uygulamalar birbiri için aynı dilde programlanmadığından dolayı çalışma durumu göstermezler. Örneğin; Linux için düzenlenen bir program Windows’ta işlev göstermesi beklemek yanlış olacaktır.

Benzer şekilde bu durumda Windows için derlenen bir program da Linux’ta geçerli olmayacaktır.

Önemli husulardan bir tanesi ise  programın hangi işletim sisteminde kullanılacağının belirlenmesi ve gereken adımların buna göre atılması olacaktır.

Yazılım Günümüzdeki İşlevselliği Nedir ?

Günümüz döneminde artık teknolojinin çok fazla gelişmiş olması ile birlikte yazılım hayatın pek çok alanında insanoğlunun karşısına ya bir bilgi ya da farklı bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

Günlük hayatta her ne kadar bazı insanlar farketmese de çok fazla öneme sahip olduğu yadsınamazdır. İnsanlar için en önemli husus ise tasarruf sağlanmış olmasıdır. Yazılımlar sayesinde uzun süreli işler artık günümüzde kısa sürede yapılabilmektedir belki de ileride çok daha kısa sürede olabilecektir.

Yazılım ile geliştirilen otomasyonlar insan hayatını birçok açıdan kolaylaştırmaktadır.

Şirketler ve kişiler yazılım geliştirme sayesinde pek çok işi  daha verimli duruma getirebilmektedir. Bu da hem kişiye hemde kuruma daha fazla gelir kaynağı sağlamış olup daha fazla veri akışına sebep olmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.