Zal Mahmutpaşa Külliyesi'nde ezgi ve şiir şöleni

Zal Mahmutpaşa Külliyesi'nde ezgi ve şiir şöleni

Eyüpsultan Belediyesi, Ramazan ayında, Eyüpsultan'ın ve Ramazan'ın maneviyatına uygun programları vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor.

Eyüpsultan Belediyesi, Ramazan ayında, Eyüpsultan’ın ve Ramazan’ın maneviyatına uygun programları vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor.

Eyüpsultan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen birbirinden özgün programlarda, değerli konuklar ağırlanıyor.

Ramazan ayının üçüncü gününde şair ve yazar Raşit Ulaş’ın moderatörlüğünde ezgilerin muhteşem sesi Ömer Karaoğlu ve şiirleriyle Seyfullah Kartal, Zal Mahmut Paşa Külliyesi’ndeki kültür sohbetlerinin konuğu oldu.

HIZ VE HAZ ÇAĞINI YAŞIYORUZ”

Ramazan’ın anlam ve önemi hakkında konuşan Ömer Karaoğlu, Ramazan ayının tazelenme ayı olduğuna değinerek şunları söyledi:

“Ramazan tazelenmek için bize pek çok fırsat sunuyor. Bir ay içinde hızlı koşturmalara kısa ara vererek istirahatlerle kendimizi dinlendiriyoruz. Hız ve haz çağında yaşıyoruz. Çok özel zaman dilimleri. Ama kırılan dökülen yanlarımızı onarmak için büyük bir imkan. Ramazan hayata bir mola ver diyor.”

Konuşmasına Selam sloganına değinerek başlayan Seyfullah Kartal ise Ramazan ayının sabır ayı olduğunu söyleyerek şunları aktardı:

“Sabır ve farkında olmak. Nimetlerin farkında olarak hem sabrı hem insanın takvaya ulaşması noktasında sabır imtihanıyla birlikte bir fırsat mevsimi. Ramazan ayı gelince bütün müslümanlar ordu hükmüne geçiyor. İftar sofralarında herkes aynı sofraları paylaşıyor.”

Ömer Karaoğlu ezgileriyle geceye renk katarken Seyfullah Kartal da şiirleriyle konuklara duygusal anlar yaşattı.




















HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.