“Zanaatın Ötesi” Sergisi Beyoğlu’nda Sanatseverlerle Buluştu

“Zanaatın Ötesi” Sergisi Beyoğlu’nda Sanatseverlerle Buluştu

“Zanaatın Ötesi” Sergisi Beyoğlu’nda Sanatseverlerle Buluştu

Zanaatın Ötesi “Kadim Anadolu Zanaatlarından Güncel Tasarımlara” Avrupa Birliği Projesi Ortak Üretim sergisi Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sanat Galerisinde sanatseverlerle buluştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen Zanaatın Ötesi “Kadim Anadolu Zanaatlarından Güncel Tasarımlara” Avrupa Birliği Projesi Ortak Üretim sergisi Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sanat Galerisinde açıldı. Serginin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve Türkiye Tasarım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gülname Turan ile çok sayıda sanatsever katıldı. Türkiye Tasarım Vakfı’nın ev sahipliği yaptığı sergide, Avrupa’dan tasarımcıların güncel tasarım önerilerinin zanaatkarlar ile birlikte hayata geçirildiği 10 ürün yer alıyor.

“KÜLTÜRÜMÜZDEN İLHAM ALARAK YAPACAĞIMIZ YENİLİKLER BİZİ VAR EDECEK”

Serginin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, “Kökümüz kültürümüzde, oradan ilham alarak yapacağımız yenilikler bizi var edecek.” dedi. Sanatçıların kültür için gösterdiği çabanın önemini vurgulayan Demircan, Türkiye Tasarım Vakfına, projeye katkı veren sanatçılara, yerli ve yabancı konuklar ile emeği geçenlere teşekkür etti.

“GELENEK ASLINDA GELECEKTİR”

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da belediye binasında sanatseverleri ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, Anadolu’nun, İstanbul’un ve Beyoğlu’nun farklı inanç, kültür, medeniyet, dil, din ve renklere ev sahipliği yapan yerler olduğunu söyledi. Sergide yer alan sanatların Anadolu’da halen yaşamakta olduğunu dile getiren Yıldız, “Gelenek aslında gelecektir. Biz hep tarihe geçmiş olarak bakıyoruz ama tarih aslında bir toplumun geçmişi olmasından çok geleceğidir.” ifadesini kullandı.

PROJEDE YER ALAN SANATÇILAR VE YURT DIŞINDAN GELEN TASARIMCILAR ÇALIŞMALARINI AKTARDI

Konuşmaların ardından projede yer alan sanatçılar ve yurt dışından gelen tasarımcılar, sahnede sanatlarını ve proje kapsamında yapılan çalışmaları aktardı. Türkiye Tasarım Vakfının, Brumen Foundation ve Geleneksel Sanatlar Derneği ortaklığıyla yürüttüğü Avrupa Birliği projesi ile İznik çiniciliği, sedef kakmacılık, keçecilik, taş işlemeciliği ve yorgancılık zanaatlarının geleceğe taşınması hedefliyor.






 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.