Av. Zeynep Tatar, “Kadınların ezildiği ve öldürüldüğü coğrafyalardaki topraklarda verim olmaz”

Av. Zeynep Tatar, “Kadınların ezildiği ve öldürüldüğü coğrafyalardaki topraklarda verim olmaz”

Cumhuriyet Halk Partisi Kâğıthane meclis üyesi Zeynep Tatar, 5 Aralık Türk Kadınına Milletvekili Seçme ve Seçilme hakkının verilişinin yıl dönümü ve Kadın Hakları Günü sebebiyle Kâğıthane Meclisi’nden bir konuşma yaptı

Türkiye‘de kadınlara, ilk olarak 1930 yılında belediye seçimlerine katılma, daha sonra köylerde muhtar olma ve ihtiyar meclislerine seçilme hakkı tanındı. 85 yıl önce bugün ise, 5 Aralık 1934‘te anayasa ve seçim kanununda yapılan değişiklik ile de kadınlar milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuştu.

Bu özel günde Kâğıthane meclis kürsüsün de bir konuşma yapan CHP Meclis üyesi Av. Zeynep Tatar bir konuşma yaptı

İşte O Konuşma

Sayın Meclis sevgili Başkanım ve Çok değerli Kâğıthaneli komşularım Cumhuriyet Halk Partisi Grubum Adına söz almış bulunmaktayım.

Sayın Meclis öncelikle konuşmama bir dörtlükle başlayacağım.

Şule Çet, Özgecan için Twit atmıştı. Ceren Özdemir ise 2 hafta önce öldürülen Güleda Cankel için Twit attı.

Kim bilir şuan kimler Ceren için Twit atıyor. Bu nasıl bir kısır döngüdür. Bırakın kadınlar yaşadıkları coğrafyanın kaderini değil kendi kaderlerini yaşasınlar.

Yıllar önce okuduğum bir kitapta aynen şöyle yazıyordu.

Kadınların ezildiği ve öldürüldüğü coğrafyalardaki topraklarda verim olmaz o ülkede yoksulluk bitmez savaşlar bitmez diye yazıyordu. Bunun ne kadar doğru olduğunu hepimiz görmekteyiz.

Beyler bu öldürülen kadınlar kiminizin karısı kiminizin anası kiminizin kız kardeşi yâda kızıdır.

Acilen toplum olarak rehabilite edilmeliyiz. Aksi halde ne şuleler ne emineler nede cerenler bitecek.

 

Sayın meclis kadın cinayetlerinin %54 ateşli silahlarla işlenmektedir. Ve bu ateşli silahların %84 Ruhsatsız silahlardır. Acilen ruhsatsız silah satışı durdurulmalı delici kesici aletlerin satışı yasaklanmalıdır. Ve kadınlarımız için saldırıya uğradıklarında karşı tarafta şok etkisi yaratacak ve yanlarında taşıyabilecekleri bir mekanizma geliştirilmelidir.

Beni dinleme sabrı gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ederim

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler