BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞAK MAHALLESİ’Nİ ÜST LİGE TAŞIDI

BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞAK MAHALLESİ’Nİ ÜST LİGE TAŞIDI

Hayata geçirdiği her yeni projeyi ilçe sakinlerinin talepleri doğrultusunda hazırlayan Başakşehir Belediyesi, çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Refah seviyesinin en üst seviyeye çıkarmak adına atılan her kalıcı adımla Başak Mahallesi’nin de değerine değer katıldı.

Kalıcı adımlar atıldı

Yol bakım ve onarım çalışmaları ile ciddi mesafeler kat edildi. TEM Yan Yol ve Eski Edirne Asfaltı arasındaki ulaşımı kesintisiz hale getirilirken, Askeri Yan Yol olarak bilinen Alparslan Türkeş Bulvarı ulaşım ağına eklendi. Mahalleye 13 bin 700 metrekare büyüklüğünde meydan kazandırıldı. Başakşehir Kaymakamlığı yeni binasında hizmete başladı. İlçenin en büyük kültür yaşam merkezi olacak Necip Fazıl Kısakürek Kültür Yaşam Merkezi’nin inşaatı tamamlandı. Güler Kadıoğlu Camii ibadete açılırken, hemen yanındaki taziye evi ve kreşte çalışmalar sürüyor.

Yeşilin şehri Başakşehir

Başak mahallesindeki yeşil alanların bakım ve onarımları da özenle sürdürülüyor. 550 bin metrekare büyüklüğündeki Sular Vadisi ile şehrin güzelliğine güzellik katılıyor. 17 bin metrekareden 24 bin 300 metrekareye çıkarılan 4. Etap’taki park ve yürüyüş yolu Başakşehirlilerin kullanımına açıldı. Mahalle genelindeki bisiklet yolları toplam 6 bin 620 metreye, yürüyüş yolları toplam 5 bin metreye ulaştı. Toplam yeşil alan ve sert zemin miktarı ise 619 bin metrekareye çıkarıldı.

Eğitim yatırımlarında seviye atlandı

Eğitim yatırımları kapsamında, 49 derslikli Hüma Hatun İmam Hatip Ortaokulu eğitime açıldı. Teknolojinin merkezi konumuna gelen Başakşehir Living Lab İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’nde teknoloji yatırımları hız kesmeden sürüyor. 14 yıldızlı Yeni Medya Akademi’de teori pratik ile birleştiriliyor ve alanında uzman isimler kursiyerlere eğitim vermeye devam ediyor. Türkiye’nin en kapsamlı internet radyosu olan Radyo Başakşehir de “Mutluluğun Sesi Sensin” sloganıyla yayınlarını sürdürüyor.

Başakşehirli kadınların hayatına değer katılıyor

Her günü dolu dolu geçen Anne Çocuk Merkezi, Cemil Meriç Kültür Yaşam Merkezi ve Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kültür Yaşam Merkezi’nde Başakşehirliler bir araya geliyor. BAKMER öncülüğünde, birbirinden güzel sosyal ve kültürel faaliyetlerle Başakşehirli kadınların hayatına değer katılıyor.

Örnek sosyal belediyecilik faaliyetleri…

Sosyal belediyeciliğin en güzel örnekleri ile Başak Mahallesi’nde, son 4 yılda 888 bebek ve annesine hoş geldin bebek çantası, bin 596 ihtiyaç sahibi Başakşehirliye Destek Kart, 896 engelliye destek, 11 bin 247 Başakşehirliye diyetisyen hizmeti verildi. Kültür yaşam merkezlerindeki akademilere 18 bin Başakşehirli başvuru yaptı. Kaliteli ve hesaplı alışverişi bir araya getiren Başakpazar Sergi ve Fuar Alanı, kapalı pazarlarda yeni bir dönem başlatıldı. “Her atık çöp değildir” anlayışıyla mahalledeki 99 geri dönüşüm ünitesinden geçen yıl 2 bin 843 ton atık toplandı.

cjyngim2uxm0hg7spfab9qlj.jpg

w4vrigowxnnu2khycpqy8adt.jpg

1rbqbpvIf3sevuzhcu8g4oxx.jpg

y1c5kqiurnIohedjtvsvezqr.jpg

md8ig6jeorzwvk94ycxIhgbm.jpg

l7spIx2ifdzt5yxjlz1wruv8.jpg

Ictuvvdyhxb9bfol4erupe0a.jpg

pno5sgmdwqg23tuIdhtrx1xv.jpg

xka12hdu8y6rh4gome9tqkin.jpg

tdhfzxxalu7wu8h9lpgyyg31.jpg

qqnxkd7guf0avjrjnyxukl48.jpg

1m85hkgz6obqpre3cxprvqjf.jpg

rbiw6fotmvojlctg0c7k5xkg.jpg

gumkn5xp1qbtpw4wbzsg2zqx.jpg

agcuoo6rftc0wjlf3d7klgnp.jpg

0hstwd57dlt6knzeia2z1hyg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.