BAŞAKŞEHİR’DE 17 AĞUSTOS’UN YIL DÖNÜMÜNDE DEPREM TATBİTAKI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAŞAKŞEHİR’DE 17 AĞUSTOS’UN YIL DÖNÜMÜNDE DEPREM TATBİTAKI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Başakşehir Belediyesi, deprem bilincini artırmak adına tatbikat ve eğitimlerine devam ediyor.  Başakşehir Arama Kurtarma Afet Yönetimi (BAŞAKAY) ekipleri, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 24’üncü yıl dönümünde deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Bahçeşehir’deki Başakkent Gölet Konutları Sitesi’nde yapılan tatbikata site sakinleri yoğun katılım gösterdi. 

Afete hazır Başakşehir…

“Afete Hazır Başakşehir” sloganıyla düzenlenen tatbikat saat 20.30’da başladı. Site sakinleri, siren sesinin duyulmasıyla birlikte ilk önce evlerindeki ışıkları yakıp söndürdü. İki dakika sonra çalan siren sesiyle beraber ise çök-kapan-tutun yöntemiyle binalardan tahliye işlemi gerçekleştirildi. Tahliye işleminin tamamlanmasının ardından site sakinleri toplanma alanlarında buluştu. Daha sonra senaryo gereği yaşlı, yaralı ve mahsur kalanlar, ekiplerin operasyonuyla kurtarıldı. Tatbikat sonunda BAŞAKAY ekipleri, site sakinlerine depremde doğru hareket tarzları hakkında bilgiler verdi. 

“Depreme hazırlıklı olmamız lazım”

Başakşehirliler gerçekleştirilen tatbikattan dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti. Tatbikatın çok faydalı geçtiğini dile getiren Emine Güngör, “Tatbikat harikaydı. Kurtarma ekiplerimiz çok iyi. Çok memnun kaldım. Depreme hazırlıklı olmamız lazım. Bilinçli olmak gerekiyor. Bu tatbikatları da çok faydalı buluyorum.” diye konuştu.

“Tatbikat mükemmeldi”

Tatbikatın yoğun katılımla yapılmasından mutluluk duyduğunu belirten Şinasi Güneş, “Belediyemiz her konuda ilklerin ve enlerin belediyesi zaten. Tatbikat mükemmeldi. Sitemizin de ilgisini çekti ve katılım oranı çok yüksek oldu. Bu tür organizasyonların yaygınlaşması gerektiğini düşünüyorum.” dedi. 

mv6rachwgnkjr7wqt4zih18c.jpg

c59hpenzdfrlwujm21tc30u7.jpg

awk0bywxialk7Izoh6c1lebs.jpg

96s78gzkrmqfmutstlevwIbo.jpg

fg6pwsnm2tyeqvc4eIb7li1q.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.