BAŞAKŞEHİR’DE ÇEVRE DOSTU SPORCULAR YETİŞİYOR

BAŞAKŞEHİR’DE ÇEVRE DOSTU SPORCULAR YETİŞİYOR

 

Başakşehir Belediyesi, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmanın temelini oluşturan geri dönüşüm bilincini aşılamaya devam ediyor. Kayaşehir Spor Kulübü ile ortaklaşa düzenlenen Spor Beslenmesi ve Sürdürülebilir Sıfır Atık Semineri’nde genç sporculara ve ailelerine bilgilendirmeler yapıldı. Necdet Yıldırım Kültür Yaşam Merkezi’nde düzenlenen seminerde doğru sporcu beslenmesi ve sıfır atığın önemine vurgu yapıldı.

 

“Doğaya sahip çıkıyoruz”

Sıfır atık ve geri dönüşümün öneminden bahseden Sıfır Atık Koordinatörü Veysel Kalkan, “Geleceğimizi en iyi sıfır atık ile güzelleştirebiliriz. Başakşehir Belediyesi olarak geri dönüşüme büyük önem veriyoruz. İlçe genelinde 30 noktada, 7 farklı atığın toplandığı, 7’li Mobil Atık Getirme Merkezi konumlandırdık. Sitelere, konutlara, işletmelere ve okullara geri dönüşüm kutularımızı teslim ediyoruz. Bunları yapmamızın en temel nedeni doğaya sahip çıkma isteğimizdir. Her şey bizim elimizde. Şehrimiz ve dünyamız için bunu yapmalıyız.” diye konuştu.

“Sporcular düzenli ve dengeli beslenmeli”

Demiroğlu Bilim Üniversitesi öğretim görevlisi Esra Yasemin Batmaca da seminere katılan genç sporculara ve ailelerine doğru beslenme konusunda bilgiler aktardı. Sporcuların beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğine vurgu yapan Batmaca, “Düzenli ve dengeli beslendiğinizde hem sağlığınızı korumuş oluyor, hem de daha kaliteli spor yapıyorsunuz. Beslenmenizde israfın önüne geçmeniz sadece sizi değil, aynı zamanda çevrenizi de etkiliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

bcaptxkithlojksqjs7n9epq.jpg

udvv386bsotwgq7kIc5x2jxp.jpg

cqutudfrlzywa3o2sknekdt1.jpg

qpbivdhumcbnf7rf8wknu1p0.jpg

mypbwanftv7qdgei8cxcjzpl.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.