BAŞAKŞEHİR’DE EBUSSUUD EFENDİ KÜTÜPHANESİ AÇILIYOR

BAŞAKŞEHİR’DE EBUSSUUD EFENDİ KÜTÜPHANESİ AÇILIYOR

Şehrin dört bir yanında millet kıraathaneleri, kültür yaşam parkları ve gençlik merkezlerini hizmete açan Başakşehir Belediyesi, eğitime verdiği desteği kütüphanelerle taçlandırıyor. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi’ndeki Ebussuud Efendi Camii’nin alt katında kurulan Ebussuud Efendi Kütüphanesi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi.

Kütüphanede 7 bin 500 eser yer alacak

Kütüphanede son hazırlıkları yaptıklarını ifade eden Başkan Kartoğlu, “7 bin 500 eserin bulunacağı kütüphanemiz, kitap kurtlarımızı bekliyor. Gençlerimiz bir yandan ev sıcaklığında keyifli vakit bir geçirecek, diğer yandan kitap okuyacakları harika bir mekâna sahip olacak.” diye konuştu.

Gençlerin yeni buluşma noktası olacak

Başakşehir’de özellikle gençlerin kitap okuma alışkanlığını daha da artırmayı amaçladıklarını belirten Başkan Kartoğlu, “Gençlere en büyük tavsiyemiz okumaları ve araştırmalarıdır. İlmin, bilimin ve hayatın temelinde okumak vardır. Okumak, bir medeniyetin doğuşu gibidir. Her sayfasında ayrı bir âlemi yaşama hissidir. Okuduğumuz bir cümle hayatımıza derin anlamlar katabilir, yaşantımızı sil baştan değiştirebilir. Ebussuud Efendi Kütüphanesi gençlerimizin yeni buluşma noktası olacak.” ifadelerini kullandı.

evtjkpnrkyuva9sot5q4zwjl.jpg

g624mywkrn8ketbhagpda7rm.jpg

syq9zklxdcmiavhn4ktur5ww.jpg

lvsdgs07iuxwbcjbahm1mqga.jpg

5jhytmrekwxg143edcfi7mtz.jpg

cImnjrpkqzce3qorgeuag10h.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.