BAŞAKŞEHİR’DE GELECEĞİN YAZILIMCILARI EĞİTİMLERE BAŞLADI

BAŞAKŞEHİR’DE GELECEĞİN YAZILIMCILARI EĞİTİMLERE BAŞLADI

Başakşehİr Belediyesi, yaz tatilinin başlamasıyla birlikte geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek için eğitimlere hız verdi. Başakşehir LivingLab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde, 7-9 yaş ve 10-14 yaş arası iki gruptan oluşan çocuklara yönelik robotik kodlama eğitimleri başladı. Geleceğin yazılımcılarını keşfetmek amacıyla gerçekleştirilen eğitimlere Başakşehirli çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Üç hafta sürecek programlar kapsamında; algoritmaya giriş, Arduino devre kartı tanıtımı, Mblock ile arayüz tanıtımı, temel elektrik ve elektronik, sensörlerin kullanımı ve programlanması, robot uygulaması ve programlanması ile yarışma pistinde robotların denemesi eğitimleri yer alacak. Ayrıca geleceğin yazılımcılarına “Çizgi İzleyen Araba” projesinde kullanılacak DC motor, motor sürücü modülü ve kızılötesi sensör modülünü kapsayan temel elektronik bilgiler verilecek. Eğitim sonunda çocukların için öğrendikleri bilgileri hayata geçirecekleri uygulama dersi de yapılacak.

kI7bec2a0gfxfsoj8lr4bipp.jpg

fmxes5azhu4x7rufnktwIqep.jpg

3azfjj5uleacpp9cq4wwlrkf.jpg

q7ty1cqk2jvds0ior8zry6f4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.