BAŞAKŞEHİR’DE İSTİHDAM ZİRVESİ YOĞUN KATILIMLA YAPILDI

BAŞAKŞEHİR’DE İSTİHDAM ZİRVESİ YOĞUN KATILIMLA YAPILDI

Başakşehir Belediyesi, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesindeki ekonomik hedeflere ulaşılmasına katkı sunmak için önemli bir zirveye ev sahipliği yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirilen Başakşehir İstihdam Zirvesi, Başakşehir Şehir Sanat’ta düzenlendi. “Yetenek Kazanımı: Yetenek Nasıl Keşfedilir?” ve “Kariyer Planlaması” çalıştayları ile “Türkiye Yüzyılı’nda Yetenek Üssü Kurmak” ve “İstihdamda Akademi, Devlet ve Özel Sektör İş Birliği” başlıklı özel oturumlarda istihdam tüm yönleriyle ele alındı.

İstihdama kalıcı destek

Zirvede katılımcılara hitap eden Başkan Kartoğlu, “ İstihdam Zirvesi kapsamında düzenlediğimiz özel oturumlar, çalıştay masaları ve atölyeler ile geleceğin mesleklerinden meslek tercihlerine, kariyer danışmanlığından engellilerin iş gücüne katılıma kadar istihdamı tüm yönleriyle ele alıyoruz. Paydaşlar arasındaki farkındalık ve iş birliği duygusunu artırmak, istihdama destekleyici, geliştirici ve uygulanabilir öneriler sunmak başlıca hedeflerimiz.” dedi.

“Ülke ekonomisine omuz veriyoruz”

İş arayan Başakşehirlileri işverenlerle aynı çatı altında buluşturduklarının altını çizen Başkan Kartoğlu,, “Başakşehir Belediyesi olarak spordan sanata, eğitimden teknolojiye kadar hayatın her alanında olduğu gibi istihdam alanında da kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Başakşehir İstihdam ve Kariyer Merkezimiz (BİKAM) ile istihdama ve ülke ekonomisine omuz vermeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“İş gücüne destek oluyoruz”

Tüm sektörlerde iş gücünü desteklediklerini ifade eden Başkan Kartoğlu, “Bu çerçevede engelli komşularımızın da iş bulmasına öncülük ediyoruz.  Hayata geçirdiğimiz akademilerimizle öncülük yapıyor, gençlerimizi iş gücüne kazandırıyoruz. Ülkemizin Türkiye Yüzyılı’ndaki hedeflerine ulaşması adına bizler elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız.” diye konuştu.

2uz9qdpmb6rzglbh7upvf3yd.jpg

1biqm6rjdw2pezcfuomd7s8n.jpg

k0b17uwywzsj9xo4vgepnlt3.jpg

swflmd0zaojvwgy63Iulctvf.jpg

612g0mclzdpojkq7ujq4tzcv.jpg

4tdckr1fqm3ynix27kbIhuld.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.